Polévka z tomatového pyré s vločkami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Polévka z tomatového pyré s vločkami
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | dudlik |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 6773 |
Kategorie: | Polévky |
Ingredience
1 ks | Cibule |
1 špetka | Cukr krupice |
50 g | Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce | Ocet kvasný lihový |
4 polévková lžíce | Ovesné vločky |
3 polévková lžíce | Perník |
1 ks | Petržel - nať |
200 ml | Protlak rajčatový |
1 špetka | Sůl |
100 g | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 9g |
---|---|
Cholesterol | 18,6mg |
Draslík | 63,0mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 103,1mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,7mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 11,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Cukr krupice, Ovesné vločky, Sůl, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Ocet kvasný lihový, Perník, Petržel - nať, Protlak rajčatový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Polévka z tomatového pyré s vločkami postup přípravy receptu:
1 | Zpěníme oloupanou a nakrájenou cibuli na másle, přidáme tomatové pyré, zalijeme vodou, osolíme, okyselíme, osladíme a povaříme. |
2 | Vsypeme ovesné vločky, přidáme nastrouhaný perník a vaříme. |
3 | Na talíři ozdobíme polévku smetanou a petrželkou. |