Recept

Králičí stehna s fazolemi

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 50 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 8564

Ingredience

300 g Brambory
2 ks Cibulka jarní
150 g Fazole bílé
600 g Králičí stehna
1 špetka Majoránka
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
0,5 kávová lžička Ocet kvasný lihový
1 polévková lžíce Olej olivový
1 špetka Pepř černý mletý
1 špetka Sůl
1 špetka Tymián sušený
50 ml Vývar zeleninový
1 špetka Šafrán

Nutriční hodnoty jedné porce

23% Kalorie 449 kcal
Kilojoule 1 880kJ
9% Sacharidy 34 g
24% Tuky 18 g
7% Sodík 132 mg
71% Bílkoviny 40 g

Králičí stehna s fazolemi postup přípravy receptu:

1

Každé stehno rozdělíme na dvě poloviny. Vložíme do hrnce, přidáme trochu oleje, cibulky nakrájené na kolečka, ochutíme solí, pepřem, zakryjeme a dusíme cca 20min.

2

Oloupané brambory uvaříme v osolené vodě ochucené kapkou octa. Slijeme, orestujeme na rozehřátém másle a spolu s fazolemi přidáme k masu.

3

Zalijeme naběračkou vývaru a necháme vařit dalších 25min. Nakonec přimícháme najemno nakrájený tymián a majoránku.

4

Poté obsah hrnce scedíme, šťávu vrátíme do hrnce, přivedeme k varu, rozmícháme v ní špetku šafránu a dochutíme solí.

5

Maso se zeleninou rozdělíme na talíře, přelijeme šťávou, opepříme a ihned podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept