Jednoduchý recept

Jehněčí nadivoko

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 135 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 110 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (15%)
ID receptu: 903

Ingredience

1 ks Bobkový list
1 ks Celer bulvový
1 ks Cibule
800 g Jehněčí maso
20 g Mouka pšeničná hladká T 650
1 ks Mrkev kořen
5 ks Nové koření celé
100 ml Olej stolní
5 ks Pepř černý celý
20 g Slanina vepřová
1 kávová lžička Sůl
1 špetka Tymián sušený

Nutriční hodnoty jedné porce

42% Kalorie 835 kcal
Kilojoule 3 492kJ
12% Sacharidy 44 g
71% Tuky 53 g
17% Sodík 339 mg
53% Bílkoviny 30 g

Jehněčí nadivoko postup přípravy receptu:

1

Maso očistíme, odblaníme, osolíme a opečeme na rozehřátém oleji.

2

Poté je vyjmeme, ve výpeku osmahneme nahrubo nastrouhaný celer, mrkev a nakrájenou cibuli. Pak znovu vložíme maso i s kořením, podlijeme a dusíme pod pokličkou 30 minut.

3

Maso odkryjeme a pečeme dál v troubě, v průběhu pečení jehněčí obracíme a poléváme vypečenou šťávou.

4

Jakmile je maso měkké, opět vyndáme z pekáče, šťávu zaprášíme, necháme osmahnout, rozředíme vývarem a přecedíme.

5

Nakonec přisypeme na kostičky nakrájenou slaninu a prolisovanou zeleninu.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept