Žampióny
Žampióny patří v gastronomii mezi velmi oblíbené houby, mají příjemnou vůni a chuť. Velmi často se z nich připravuje žampionová polévka nebo krém, chutná je i omáčka. Delikatesou jsou i plněné žampióny. Mohou se i nakládat do různých nálevů. Recepty na pochoutky, kde jsou žampiony hlavní nebo doplňkovou ingrediencí by určitě neměly uniknout vaší pozornosti! Budete mile překvapeni, co vše si z žampionů můžete připravit!
Žampiony: Žampiony očistíme, umyjeme, nakrájíme na silnější kousky a dáme do hrnce. Přidáme drobně nasekanou chilli papričku, na tenká kolečka...
Žampiony s plochým kloboukem očistíme, klobouky použijeme a nožky odložíme. Potom nastrouháme čedar. Vezmeme dva krajíce toastového chleba a mírně...
Oloupanou, na kolečka nakrájenou cibuli zpěníme na másle. Přidáme očištěné, na plátky nakrájené žampiony, osmahneme je a vmícháme očištěnou, na...
Očištěné žampiony nakrájíme na tenké plátky. Vsypeme je do vhodné nádoby, přidáme máslo, citronovou šťávu a nasekanou petrželku. Nádobu přikryjeme...
Steaky osolíme a opepříme. Šalotku nakrájíme co nejvíce na jemno. Česnek utřeme. Na jedné lžíci másla a jedné lžíci oleje opékáme steaky – asi...
Žampiony očistíme, nožičky vykrojíme a nadrobno nasekáme. V misce je smícháme s nadrobno nakrájeným salámem, nastrouhaným sýrem, se žloutkem a...
Vepřový bůček opláchneme a zbavíme kostí. Nakrájíme jej na silnější plátky (1ks na porci), mírně je naklepeme, osolíme a opepříme. Na rozehřátém...
Vepřové maso nakrájíme na menší kostky, osolíme a opečeme v kastrolu na oleji s nasekanou cibulí. Potom dáme zapéct do vyhřáté trouby. Po...
Těstoviny podle vlastního výběru dáme vařit v dostatečném množství osolené vody. Cibuli a česnek oloupeme a nasekáme na jemno. Žampiony omyjeme,...
Těstoviny uvaříme podle návodu. Pórek a žampiony nakrájíme na plátky a krátce povaříme v osolené vodě. Olivový olej smícháme s uvařenými a...