Jiří Král
Recepty kuchaře Jiřího Krále jsou v této části – vařte jako profesionálové!
Pokud chcete, aby vámi připravené jídlo mělo maximálně podobnou chuť, aroma i konzistenci jako když vaří Jiří Král, používejte kvalitní potraviny i ostatní ingredience a také vhodné kuchyňské vybavení a potřeby.
Vepřovou krkovici opláchneme, osušíme a nakrájíme na deset kostek. Kostky potřeme většinou rozetřeného česneku. Kořenovou zeleninu očistíme,...
Šalotku oloupeme, nakrájíme nadrobno, vložíme do misky, přisypeme zázvor, chilli koření, pepř, přilijeme limetkovou šťávu, sojovou omáčku,...
Syrový očištěný brambor nastrouháme najemno, pórek nakrájíme nadrobno, sýr nastrouháme nahrubo, bylinky posekáme. V hrnci rozehřejeme olivový olej,...
Kohouta naporcujeme na 8 menších dílů, které osolíme, opepříme a v pánvi na olivovém oleji osmahneme ze všech stran. Porce kohouta vyjmeme, na olej...
Jehněčí kotlety částečně vykostíme, osolíme, posypeme posekanými bylinkami a necháme uležet. Brambory očistíme, nakrájíme na silnější plátky,...
Do misky nasypeme cukr, přidáme bílky a vyšleháme, pomalu přisypeme mouku a metlou vyšleháme hladké těsto. Plech potáhneme papírem na pečení, na...
Do misky nalijeme vinný ocet, balsamico ocet, tekutý med, promícháme, do misky vložíme osolená a opepřená kachní prsa, v medové směsi prsa obalíme...
Do hrnce vložíme hovězí maso s kostí, posekané morkové kosti, zalijeme vodou, osolíme, okořeníme celým pepřem, novým kořením, bobkovým listem a...
Telecí koleno vykostíme, maso naklepeme, osolíme, opepříme, zabalíme do rolády, ovážeme provázkem, vložíme do vroucího telecího vývaru, přilijeme...
Čokoládu nalámeme do kovové misky, vložíme do horké vodní lázně a necháme rozpustit. Postupně metlou zašleháme drcené oříšky, nalámané sušenky a...
Filet z tuňáka očistíme, omyjeme a osušíme. Maso jemně nakrájíme a v míse osolíme, opepříme, zakapeme třemi lžícemi oleje, sójovou omáčkou Kikkoman...
Bylinky drobně nasekáme a promícháme s třemi lžícemi oleje. Směsí potřeme vepřovou panenku a pod fólií necháme přes noc marinovat. Druhý den...