Jižní Čechy

Jižní Čechy jsou známé především rybami - třeboňský kapr je na Vánoce na mnoha vánočních stolech, ale typických jídel se zde připravuje mnohem víc. Jihočeská masová směs, fazolové rizoto, chlebová polévka a mnohá další jídla, která nabízí Třeboň, Hluboká nad Vltavou, Domažlice, Klatovy a další místa regionu jsou většinou jednoduchá na přípravu a zároveň také velmi chutná. Recepty na typická jídla z jižních Čech najdete v této části a určitě si z nich vyberete.

Seřadit
Nalezeno 77 receptů
Zobrazení

Brambory oloupeme, omyjeme, nakrájíme na kostičky, kopr posekáme nadrobno. V silnostěnném hrnci dáme do poloviny vývaru vařit brambory s kmínem a...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 43 min Počet komentářů k receptu1

Do hrnce s vodou přidáme citrónovou šťávu, vanilkový cukr, přisypeme skořici, vložíme hřebíček a nakonec med. Vše dobře zamícháme a na silném ohni...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 30 min Počet komentářů k receptu1

Kysané zelí nadrobno překrájíme. Na vále zpracujeme zelí s polohrubou moukou, sádlem, vejci, solí a pepřem. Z těsta potom vyválíme asi 1 cm...

5
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
1 hlas
Celkový čas přípravy 40 min Počet komentářů k receptu1

Kapra vykostíme, omyjeme, osušíme a z filetů nakrájíme kousky o velikosti větších hranolků. Česnek oloupeme a prolisujeme a v míse smícháme s...

5
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
2 hlasy
Celkový čas přípravy 25 min Počet komentářů k receptu3

Papriku zbavíme jadřinců, cibuli oloupeme a potom nastrouháme na jemném struhadle. Rajče rozřízneme na dvě půlky a také nastrouháme. Tvaroh a...

5
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
1 hlas
Celkový čas přípravy 15 min Počet komentářů k receptu1

Očištěného kapra omyjeme a nasekáme na porce. Maso osolíme a na horkém tuku po obou stranách opečeme. Potom je mírně podlijeme vodou a vínem a...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 40 min

Zeleninový vývar osolíme, přivedeme k varu, přidáme na kostky nakrájené brambory, namočené houby a kmín. Na rozpáleném sádle zpěníme nadrobno...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 50 min

V mléce rozkvedláme vejce a přidáme na kostičky nakrájenou, vyškvařenou slaninu a na kousky nakrájené uzené a vepřové maso. Osolíme, okořeníme,...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 70 min

Borůvky pečlivě přebereme, v cedníku propláchneme studenou vodou a necháme okapat. V nízkém hrnku smícháme cukr se 2 lžícemi vody a přivedeme k...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 25 min

Borůvky pečlivě přebereme, v cedníku je důkladně propláchneme studenou vodou a necháme okapat. Okapané v hrnci krátce povaříme v troše vody, omáčku...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 20 min

počet položek na stránku

×

Přidávat recepty
mohou pouze přihlášení uživatelé.

Stačí se přihlásit nebo registrovat

TOPlist