Celiakie – alergie na lepek – znamená omezení v konzumaci některých druhů potravin, ale i tak může bezlepková strava být poměrně pestrá a chutná.Naše kuchařka s jídly pro celiakii vás přesvědčí, že i bez lepku se dá uvařit mnoho vynikajících chutných jídel a rozdíl nakonec téměř ani nepoznáte.
-
Tvarohová pomazánka s koprem
10 minTvaroh smícháme s mlékem, osolíme a přidáme kopr nadrobno nasekaný. Vše důkladně...
-
Změklé máslo utřeme se solí do pěny. Do másla vešleháme žervé, smetanu a nakonec...
-
Zeleninový olej
25 minOlej krátce zahřejeme a přidáme do něj na plátky nakrájenou petržel, celer, citronovou...
-
Ostré rajčatové čatní
20 minRajčata spaříme, oloupeme a rozmačkáme vidličkou. K připraveným rajčatům přimícháme...
-
Broskve omyjeme, rozkrojíme, odstraníme pecky a nakrájíme na cca 1 cm silné plátky....
-
Připravíme nálev: v hrnci přivedeme k varu 3 dl vody s 1 lžicí octa, cukrem, solí a...
-
Jablkové křížaly
140 min -
Džem švestkový
80 minVypeckované a nakrájené švestky, cukr, citronovou šťávu a rum dáme do domácí pekárny a...
-
Tymián, bazalku, oregano, rozmarýn a kuličky pepře utlučeme, vložíme do sterilizované...
-
Mrkev, kedlubnu a celer očistíme, nakrájíme na malé kousky. Květák omyjeme, rozdělíme...