Gordon Ramsey

Další informace
Rodina Ženatý/vdaná

Něco o mě

Gordon Ramsey

 

Gordon Ramsey patří mezi nejznámější kuchařské hvězdy světa. Média, a zejména ta televizní, jej vynesla na výsluní také díky jeho neotřelému přístupu v jeho kulinářských show, z nichž asi nejznámější byla „Ramsey’s Kitchen“ (Ano, šéfe s Gordonem Ramseym) a její americká verze „Hell’s Kitchen“ (Pekelná kuchyně).

Za svůj dosavadní život nasbíral 14 Michelinských hvězd.

 Narodil se v Renfrewshiru ve Skotsku, 8. Listopadu 1966. Je tedy narozen ve znamení Štíra. Jeho otec Gordon nikdy neměl stálou profesi, údajně často pil a příliš se otáčel za ženami, jeho matka, Helen Cosgrove, byla zdravotní sestrou. Říká se, že díky svému otci nebylo jeho dětství příliš šťastné. Má ještě tři sourozence, dvě sestry a bratra.

V jeho 5 letech se rodina přestěhovala do Anglie. Vždy byl velkým milovníkem fotbalu a měl velké naděje stát se výborným fotbalistou. Už v 15 letech se stal členem profesionálního týmu Glasgow Rangers. A tak kdoví, kam by se jeho kariéra ubírala, kdyby ho v 19 letech nepostihl úraz kolene.

 Ramsey začal studovat v North Oxfordshire Technical College obor Hotel management. Po studiu začal pracovat pod mnoha vysoce oceňovanými kuchaři v Anglii a poté též ve Francii.

První velký úspěch přišel v roce 1993, kdy vedl restaurant Aubergine v Londýně. Během 3 let získal 2 Michelinské hvězdy! Vždy však toužil po vlastní rstauraci a tak v roce 1997 otevírá Restaurant Gordon Ramsey v Chelsea. Během 4 let získává 3 hvězdy od Michelina! Píše svou první knihu „Passion for Flavor“, kterou se představil širší veřejnosti.

 
Ramsey v následujících letech otevírá několik dalších restaurací, jako je Petrus v Londýně, Verre v Dubaji a další ze svého řetězce Restaurant Gordon Ramsey v Claridge. Ten dále rozvíií také v Tokyu, New Yorku, Los Angeles a na Floridě. Dále se věnuje novým knižním titulům – „Passion for Seafood“, „Chef for all Seasons“. Na svém kontě má dodnes více než dvacítku knih.

V roce 2000 se stává Kuchařem roku (Chef of the Year) a v roce 2006 získává Řád britského impéria (Officer of the Order of the Brittish Empire).

 Jeho televizní úspěch začíná ke konci devadesátých let dokumentem „Boiling Point“, který popisuje práci šéfkuchaře při otevření svého prvního restaurantu. Se stejným jménem následuje reality show.

Následuje „Ramsey’s Kitchen Nightmares“, kde se snaží pomoci z nesnází upadávajícím restauracím během jednoho týdne.

V roce 2005 přenáší své umění do Spojených států v reality show „Hell’s Kitchen“ a ta má okamžitý úspěch, což mu umožňuje tam přenést i domovskou „Kitchen Nightmares“, adaptovanou na americké prostředí.

 V roce 2010 je producentem a sudím v soutěži „MasterChef“, další reality show v USA a poté se začíná věnovat cestování zaměřené na kulinářské umění. Z něj nabírá materiál pro své další počiny, jako je například „Gordon’s Great Escape“.

 Neměli bychom zapomenout na pražskou Maze restauraci, která byla umístěna v hotelu Hilton Prague Old Town. Jednalo se o 18 restaurant tohoto typu.

Byla otevřena v roce 2007 a bohužel neměla dlouhého trvání. Uzavřena byla v únoru 2009. Ironií osudu bylo, že Michelinská hvězda byla tomuto restaurantu udělena až po jeho uzavření. Jejím šéfkuchařem byl Philip Carmichael. Ten pracoval jako šéfkuchař v Maze v Londýně a po ukončení činnosti v Praze působil na stejné pozici v Kapském Městě.

 
Gordon Ramsey není jen skvělým kuchařem. Je důkazem toho, že úspěch je podmíněn tvrdou prací, talentem, vášní, osobností a jistě i trochou štěstí.

Je ženatý a se svou ženou Tanou a jejich čtyřmi dětmi žije v Londýně.

 

 

Recepty

Podívejte se na recepty přidané uživatelem

Celkem položek: 210

Fazolová polévka se slaninou a petrželkou

hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
Celkový čas přípravy 50 min

Bílé fazole lima přes noc namočíme. Druhý den vodu z fazolí slijeme, propláchneme je, necháme okapat a dáme do hrnce. Přilijeme vodu, přidáme prorostlou slaninu nakrájenou na nudličky, bobkový...

více

Polévka z uzené tresky s křepelčími vejci

hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
Celkový čas přípravy 40 min

V kastrolku zahřejeme mléko, přidáme bobkový list a 10 minut necháme stát. Pak přidáme tresku a krátce, 2-3 minuty zahříváme. Tresku z mléka vyjmeme a rozebereme na plátky. Několik kousků...

více

Dýňová polévka s parmezánem

hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
Celkový čas přípravy 40 min

Vyzrálou dýni oloupeme, rozkrojíme a odstraníme semena a dužinu nakrájíme nadrobno. Nastrouháme parmezán a dáme ohřát drůbeží vývar. V hrnci rozehřejeme máslo, přidáme kostičky dýně,...

více

Francouzská cibulačka podle Ramsaye

hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
Počet komentářů k receptu
1
Celkový čas přípravy 50 min

Dáme ohřát hnědý kuřecí vývar. Oloupanou cibuli nakrájíme na kolečka, V hrnci rozehřejeme máslo, přidáme cibuli a bobkové listy a za občasného míchání cibuli opečeme dozlatova. Dáváme pozor,...

více

Bramborová polévka s tykví a tuřínem

hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
Celkový čas přípravy 50 min

Tuřín, středně velkou tykev (turek) a brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky o hraně cca 5 cm. Dáme vařit půl litru mléka a půl litru vody. Listy špenátu natrháme na kousky, kerblík...

více

Minestrone podle Ramsaye

hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
Celkový čas přípravy 65 min

Velkou červenou cibuli oloupeme a nakrájíme na malé kostičky, prolisujeme oloupaný stroužek česneku. Ze snítek rozmarýnu otrháme a nadrobno nakrájíme lístky. Pancettu nakrájíme na nudličky....

více

Dušená čočka s mangoldem, tuřínem a ravioly

hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
Celkový čas přípravy 105 min

Nejprve si připravíme těsto na ravioly. Do nádoby hnětače nasypeme mouku, rozklepneme 1 vejce, přidáme 2 žloutky, špetku soli a lžíci olivového oleje, hnětač spustíme a umícháme těsto. To pak...

více

Podívejte se na recepty uložené uživatelem

Celkem položek: 0

Fotky

Třídit podle:

Žádné zveřejněné fotografie

Kuchařky

Kuchařka - Gordon Ramsay

Hodnocení: Přidal:Gordon Ramsey

Gordon Ramsay je osobností světové gastronomie a držitel několika Michelinských hvězd. Proslavil se i v televizní show Kitchen Nightmares, kterou u nás známe pod názvem Ano,šéfe. Tato kuchařka se skládá z jeho jedinečných jídel a vy si tak můžete připravit a vychutnat skutečné lahůdky.  

Kuchařka obsahuje 90 receptů

 
×

Přidávat recepty
mohou pouze přihlášení uživatelé.

Stačí se přihlásit nebo registrovat

TOPlist