Horský hovězí závitek - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 120 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Horský hovězí závitek
Celkový čas: | 120 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 90 minut |
Autor: | mikes |
---|---|
Hodnost: | Šéfkuchař (31%) |
ID receptu: | 239 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
230 g | Anglická slanina |
0,5 g | Bobkový list |
150 g | Cibule |
100 g | Citrony |
750 g | Hovězí maso zadní |
1 l | Hovězí vývar základní |
50 g | Máslo čerstvé |
50 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 g | Pepř černý celý |
20 g | Petržel - nať |
200 g | Rajčata |
10 g | Sardelová pasta |
30 g | Sůl |
150 g | Šunka dušená |
150 g | Tuk |
0,5 g | Tymián sušený |
200 g | Vejce slepičí |
100 ml | Víno červené |
200 g | Zelenina kořenová |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 171,5mg |
Draslík | 253,6mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 15,5mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 8,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Anglická slanina, Bobkový list, Cibule, Citrony, Hovězí vývar základní, Pepř černý celý, Rajčata, Sůl, Tuk, Tymián sušený, Vejce slepičí, Víno červené mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hovězí maso zadní, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Petržel - nať, Sardelová pasta, Šunka dušená, Zelenina kořenová mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Horský hovězí závitek postup přípravy receptu:
1 | Hovězí maso opláchneme, nakrájíme na plátky, naklepeme do šířky a osolíme. |
2 | Změklé máslo promícháme se sardelovou pastou a tímto sardelovým máslem potřeme střed rozklepaných plátků. |
3 | Anglickou slaninu nakrájíme na plátky. Položíme je po delších okrajích hovězího plátku, aby slanina přečnívala přes okraje. Do středu ještě položíme plátek šunky, dvě čtvrtky vařeného vejce, posypeme je sekanou petrželkou a plátek zavineme. Slanina vytvoří bílý okraj. Závitek upevníme párátkem nebo převážeme nití. |
4 | Závitky opečeme v horkém tuku ze všech stran. Vyjmeme je a do výpeku vložíme očištěnou, omytou a na plátky nakrájenou zeleninu, částečně ji osmahneme, přidáme cibuli nakrájenou na kolečka a vše osmahneme dorůžova. |
5 | Do tohoto základu vložíme omytá, na čtvrtky nakrájená rajčata, bobkový list, tymián a celý pepř, přisolíme, vložíme závitky a dusíme doměkka za občasného podlévání vlažným vývarem. |
6 | Měkké závitky zbavíme nití nebo párátek a dáme do čisté nádoby. |
7 | Vydusíme šťávu na tuk, zaprášíme ji prosátou moukou, osmahneme, zalijeme vlažným vývarem a rozšleháme. |
8 | Nakonec do omáčky přilijeme víno, citronovou šťávu, osolíme a omáčku přecedíme přes jemný cedník na závitky. Ještě krátce podusíme. |
Poznámka
Vejce slepičí: (5ks)