Rýže s hovězím masem, tuňákem a olivami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rýže s hovězím masem, tuňákem a olivami
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 35 minut |
Autor: | Marcela Mikešová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (41%) |
ID receptu: | 25667 |
Kategorie: | Rýže |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
1 ks | Citrony |
400 g | Hovězí maso vařené |
400 ml | Hovězí vývar základní |
150 g | Klobása Chorizo |
5 ks | Mrkev kořen |
4 polévková lžíce | Olej olivový |
150 g | Olivy černé |
3 ks | Paprika červená |
1 špetka | Pepř černý mletý |
3 ks | Rozmarýn čerstvý |
300 g | Rýže loupaná |
1 špetka | Šafrán |
0,5 kávová lžička | Sůl |
300 g | Tuňák v oleji |
3 ks | Tymián čerstvý |
350 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 83g |
---|---|
Cholesterol | 146,5mg |
Draslík | 803,3mg |
Vláknina | 38g |
Vitamín A | 4g |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 152,6mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 14,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Citrony, Hovězí vývar základní, Paprika červená, Rozmarýn čerstvý, Rýže loupaná, Sůl, Tuňák v oleji, Tymián čerstvý, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hovězí maso vařené, Klobása Chorizo, Mrkev kořen, Olej olivový, Olivy černé, Pepř černý mletý, Šafrán mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Rýže s hovězím masem, tuňákem a olivami postup přípravy receptu:
1 | Propláchnutou rýži uvaříme v osolené vodě (350 ml) a scedíme. |
2 | Na rozehřátém oleji opékáme oloupanou, nasekanou cibuli a česnek, očištěnou, na kousky nakrájenou mrkev a očištěné, na kostky nakrájené papriky. |
3 | Přidáme na kousky nakrájené vařené hovězí maso a nadrobno nakrájený salám a pečeme ještě 2 minuty. Zalijeme vývarem, přidáme uvařenou rýži, špetku šafránu a za občasného míchání vše podusíme asi 8 minut. Podle chuti osolíme a opepříme. |
4 | Nakonec do pokrmu vmícháme nasekané bylinky spolu s olivami a kousky tuňáka. |
5 | Při podávání kažou porci ozdobíme plátky omytého citronu. |