Recept

Rýže s hovězím masem, tuňákem a olivami

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 35 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (38%)
ID receptu: 25667

Ingredience

1 ks Cibule
1 ks Citrony
400 g Hovězí maso vařené
400 ml Hovězí vývar základní
150 g Klobása Chorizo
5 ks Mrkev kořen
4 polévková lžíce Olej olivový
150 g Olivy černé
3 ks Paprika červená
1 špetka Pepř černý mletý
3 ks Rozmarýn čerstvý
300 g Rýže loupaná
0,5 kávová lžička Sůl
300 g Tuňák v oleji
3 ks Tymián čerstvý
350 ml Voda pitná
2 stroužek Česnek
1 špetka Šafrán

Nutriční hodnoty jedné porce

53% Kalorie 1,039 kcal
Kilojoule 4 349kJ
28% Sacharidy 100 g
54% Tuky 41 g
43% Sodík 861 mg
120% Bílkoviny 68 g

Rýže s hovězím masem, tuňákem a olivami postup přípravy receptu:

1

Propláchnutou rýži uvaříme v osolené vodě (350 ml) a scedíme.

2

Na rozehřátém oleji opékáme oloupanou, nasekanou cibuli a česnek, očištěnou, na kousky nakrájenou mrkev a očištěné, na kostky nakrájené papriky.

3

Přidáme na kousky nakrájené vařené hovězí maso a nadrobno nakrájený salám a pečeme ještě 2 minuty. Zalijeme vývarem, přidáme uvařenou rýži, špetku šafránu a za občasného míchání vše podusíme asi 8 minut. Podle chuti osolíme a opepříme.

4

Nakonec do pokrmu vmícháme nasekané bylinky spolu s olivami a kousky tuňáka.

5

Při podávání kažou porci ozdobíme plátky omytého citronu.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept