Pražmy pečené na pomerančích a česneku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pražmy pečené na pomerančích a česneku
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | verca |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 31489 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
6 stroužek | Česnek |
1 ks | Citrony |
1 špetka | Cukr krupice |
1 kávová lžička | Fenyklová semínka |
4 polévková lžíce | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
0,3 hrst | Petržel - nať |
4 ks | Pomeranče |
600 g | Pražma |
1 špetka | Sůl |
4 ks | Tymián čerstvý |
0,1 l | Víno bílé |
100 ml | Vývar rybí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 42g |
---|---|
Cholesterol | 100,5mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 26g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 210,2mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 11,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Citrony, Cukr krupice, Pomeranče, Pražma, Sůl, Tymián čerstvý, Víno bílé, Vývar rybí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Fenyklová semínka nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Pražmy pečené na pomerančích a česneku postup přípravy receptu:
1 | Troubu rozpálíme na 220°C. Ryby omyjeme, osušíme, ochutíme solí a pepřem. Tymián opláchneme a rozdělíme i dovnitř ryb. Stejně rozdělíme polovinu oloupaného a pokrájeného česneku. Pomeranče a citron omyjeme, odkrojíme tenké plátky kůry z jednoho pomeranče a citronu. Dva pomeranče s půlkou citronu vymačkáme a šťávu odložíme. Zbylé pomeranče oloupeme a rozkrájíme na plátky. |
2 | Smícháme olej, fenyklová semínka, víno, vývar, pomerančovou i citronovou šťávu a zbytek česneku. Ryby vložíme do pekáčku, tuto směs na ně rozdělíme a pečeme na střední liště trouby cca 25 minut. Během pečení jednou obrátíme, průběžně přeléváme vypečenou šťávou. |
3 | Tekutinu z pekáčku přelijeme do pánve, rybu uchováme v teplé troubě. Do omáčky přidáme pomerančové plátky i kůru, dochutíme solí, pepřem a cukrem. |
4 | Ryby rozdělíme na talíře, přelijeme omáčkou, dozdobíme nasekanou petrželkou a podáváme. |
Poznámka
Servírujeme teplé.