Recept

Špenátový salát se sýrem a chřestem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (88%)
ID receptu: 35776

Ingredience

30 g Chléb celozrnný pšeničný
500 g Chřest zelený
250 g Jahody zahradní
5 kávová lžička Med včelí
1 polévková lžíce Ocet vinný
3 polévková lžíce Olej olivový
2 špetka Pepř bílý
480 g Sýr Hermelín (Camember, Encián)
2 špetka Sůl
2 polévková lžíce Tuk
1 kávová lžička Tymián čerstvý
1,5 l Voda pitná
1 ks Šalotka
300 g Špenát listový čerstvý

Nutriční hodnoty jedné porce

33% Kalorie 648 kcal
Kilojoule 2 713kJ
10% Sacharidy 37 g
58% Tuky 43 g
12% Sodík 247 mg
58% Bílkoviny 32 g

Špenátový salát se sýrem a chřestem postup přípravy receptu:

1

Chřest očistíme a vaříme v osolené vodě 5 minut.

2

Troubu předehřejeme na 200 °C. Tymián opereme a natrháme nadrobno. Čestvé špenátové listy opereme, přelijeme vroucí vodou a necháme okapat. Šalotku nasekáme nadrobno a necháme ji zesklovatět na rozpáleném oleji. Do oleje se šalotkou přisypeme natrhaný tymián a směs opepříme a osolíme. Takto připravené ingredience smícháme. Na tuku v ohnivzdorné misce upečeme sýr s kostkami chleba, pokapanými medem, v troubě. Pak smícháme zbylý olej, ocet a med a dochutíme solí a pepřem.

3

Servírujeme teplé tak, že osmahlou směs polijeme zálivkou, na zálivku položíme opečený sýr a po obvodu talíře narovnáme nakrájené kousky jahod.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept