Jednoduchý recept

Rizoto s hlívou a žampiony

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 37657

Ingredience

1 ks Cibule
100 g Hlíva ústřičná
1 polévková lžíce Olej olivový
1 kávová lžička Pepř černý mletý
250 g Rýže Arborio
100 g Sýr Parmezán
1 kávová lžička Sůl
2 polévková lžíce Tymián čerstvý
1 dl Víno bílé
7 dl Vývar zeleninový
1 stroužek Česnek
1 špetka Šafrán
100 g Žampiony čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

25% Kalorie 487 kcal
Kilojoule 2 037kJ
19% Sacharidy 69 g
17% Tuky 13 g
71% Sodík 1 g
34% Bílkoviny 19 g

Rizoto s hlívou a žampiony postup přípravy receptu:

1

V pánvi wok rozehřejeme olej, přidáme pokrájenou cibuli a česnek a smažíme 4 minuty. Přidáme pokrájenou hlívu a žampiony a smažíme, dokud nezačne hnědnout. Mezitím si nastrouháme Parmezán.

2

K cibuli a houbám přidáme opranou rýži a šafrán a mícháme, aby se rýže obalila olejem.

3

Smícháme víno s vývarem a postupně přiléváme do pánve. Během vaření promícháváme, jakmile spotřebujeme veškeré víno a vývar, měla by být rýže uvařená.

4

Vmícháme tymián, polovinu nastrouhaného sýru, osolíme a opepříme.

5

Podáváme posypané zbylým parmezánem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept