Grilované sardinky s paprikou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 18 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Grilované sardinky s paprikou
Celkový čas: | 18 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 3 minut |
Autor: | ruda |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (15%) |
ID receptu: | 47487 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
4 polévková lžíce | Olej olivový extra panenský |
3 ks | Paprika červená |
400 g | Sardinky v rajčatové omáčce |
300 g | Špenát listový čerstvý |
Dresink | |
---|---|
1 ks | Citrony |
1 dl | Olej olivový extra panenský |
2 kávová lžička | Oregano sušené |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
1 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 7g |
---|---|
Cholesterol | 40,7mg |
Draslík | 615,1mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 72,3mg |
Vitamín E | 2,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Paprika červená, Sardinky v rajčatové omáčce, Špenát listový čerstvý, Citrony, Oregano sušené, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový extra panenský, Olej olivový extra panenský, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Grilované sardinky s paprikou postup přípravy receptu:
1 | Gril potřeme olejem a rozpálíme na střední teplotu, rybky potřeme olejem, naskládáme na gril, opékáme z každé strany 3 minuty. |
2 | Papriky nakrájíme na čtvrtky, také je potřeme olejem, na grilu opečeme po obou stranách přibližně 3 minuty. |
3 | Dresink: do malé misky dáme 1 dl oleje, vymačkanou citrónovou šťávu, sůl, pepř, oregano a dobře vyšleháme. |
4 | Na mělké talíře naskládáme pár špenátových listu, na ně položíme opečené sardinky, na sardinky naaranžujeme opečenou papriku. Každou porci zalijeme připraveným dresinkem a podáváme. |
Poznámka
Připravené sardinky podáváme jako teplý předkrm. Vhodnou přílohou je chléb pita, ale také do křupava opečená veka.