Polévka s kuřecím masem a rýží - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Polévka s kuřecím masem a rýží
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | ruda |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (15%) |
ID receptu: | 47739 |
Kategorie: | Polévky |
Ingredience
1 ks | Celer řapíkatý |
2 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
150 g | Hrášek |
300 g | Kuřecí prsa |
1 ks | Mrkev kořen |
2 polévková lžíce | Olej olivový |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
400 g | Rajčata loupaná (konzervovaná) |
100 g | Rýže loupaná |
1 kávová lžička | Sůl |
1,5 l | Voda pitná |
100 g | Zelí hlávkové bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 35g |
---|---|
Cholesterol | 48,0mg |
Draslík | 686,4mg |
Vláknina | 12g |
Vitamín A | 22,5mg |
Vitamín B6 | 0,9mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 37,2mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Celer řapíkatý, Česnek, Cibule, Hrášek, Rajčata loupaná (konzervovaná), Rýže loupaná, Sůl, Voda pitná, Zelí hlávkové bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kuřecí prsa, Mrkev kořen, Olej olivový, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Polévka s kuřecím masem a rýží postup přípravy receptu:
1 | V hrnci zahřejeme olej, přidáme oloupaný, na malé kousky nakrájený česnek a nasekanou cibuli. Přimícháme oloupaný, na kousky nakrájený celer, oloupanou, na tenká kolečka nakrájenou mrkev, 4 minuty restujeme. Zalijeme vodou, přidáme nakrájená rajčata, na malé kousky nakrájené maso, nasekané zelí, přisypeme hrášek, přiklopíme a povaříme přibližně 30 minut. |
2 | Před dokončením vaření vsypeme rýži, podle chuti polévku osolíme, opepříme a povaříme ještě 10 minut. |
3 | Hotovou polévku necháme pod poklici 5 minut a potom podáváme. |
Poznámka
Polévku podáváme teplou s křupavým chlebem.