Pstruh vařený namodro - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 75 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pstruh vařený namodro
Celkový čas: | 75 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | stejskalova |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (90%) |
ID receptu: | 52894 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Bobkový list |
0,5 ks | Celer bulvový |
1 ks | Cibule |
0,5 ks | Citrony |
40 g | Máslo čerstvé |
1 ks | Mrkev kořen |
100 ml | Ocet kvasný lihový |
10 ks | Pepř černý celý |
1 ks | Petržel kořen |
1 ks | Pórek |
1 kg | Pstruh |
2 polévková lžíce | Sůl |
50 g | Tymián čerstvý |
2,5 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 23g |
---|---|
Cholesterol | 157,0mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 15g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,9mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 94,7mg |
Vitamín E | 1,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 22,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Celer bulvový, Cibule, Citrony, Pepř černý celý, Petržel kořen, Pstruh, Sůl, Tymián čerstvý, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mrkev kořen, Ocet kvasný lihový, Pórek mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pstruh vařený namodro postup přípravy receptu:
1 | Mrkev, petržel, celer a pórek opláchneme. Mrkev, celer a petržel oškrábeme a nakrájíme na kostičky. Z pórku odřízneme kořenovou část a zvadlé listy a potom jej nakrájíme na kolečka. |
2 | Do kastrolu vlijeme vodu a vsypeme do ní nakrájenou zeleninu. Přilijeme ocet a vložíme bobkový list, tymián a pepř. Přivedeme k varu, ztlumíme oheň a vaříme 30 minut. |
3 | Pstruhy opláchneme pod vodou. Jehlou s navlečenou nití propíchneme ocasní ploutev a skřele ryby a niť stáhneme. Rybu tak stočíme dokola. Na pařák naskládáme svázané ryby a vložíme je do hrnce s vařenou zeleninou. Teplotu stáhneme tak, aby byla pod bodem varu a ryby 15 minut vaříme. |
4 | Měkké pstruhy vyjmeme a servírujeme. Ke každé rybě přidáme osminku citronu a plátek másla. |
Poznámka
Stejně jako pstruha můžeme upravovat i síha, kapra nebo štiku. Vaření s octem způsobuje zmodrání sliznaté vrstvy na kůži ryby.