Rajčata plněná bulgurem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rajčata plněná bulgurem
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | trava |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (16%) |
ID receptu: | 55037 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
100 g | Bulgur |
1 ks | Bylinky čerstvé - svazek |
40 g | Hrášek |
15 g | Olej olivový extra panenský |
1 špetka | Pepř černý mletý |
320 g | Rajčata |
5 g | Sůl |
60 g | Sýr Parmezán |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 25g |
---|---|
Cholesterol | 10,2mg |
Draslík | 331,4mg |
Vláknina | 13g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 14,2mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bulgur, Hrášek, Rajčata, Sůl, Sýr Parmezán mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Bylinky čerstvé - svazek, Olej olivový extra panenský, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Rajčata plněná bulgurem postup přípravy receptu:
1 | Každé rajče u vršku (v jedné třetině) seřízneme, vydlabeme vnitřní dužinu, tu vložíme do misky a rozmačkáme vidličkou. Osolíme, opepříme, přisypeme bulgur, hrášek, přilijeme trochu oleje a promícháme. Směsí naplníme rajčata, přiklopíme odříznutými částmi, vyskládáme do tukem vymazaného pekáčku a pečeme ve vyhřáté troubě čtvrt hodiny. |
2 | Rajčata odklopíme, posypeme strouhaným sýrem, posekanými bylinkami a dopečeme. Upravíme na talířky a ještě teplé podáváme. |
Poznámka
Servírujeme teplé.