Recept

Kmínový bezlepkový chléb z Promixu

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 55945

Ingredience

Kvásek
1 kávová lžička Cukr krupice
22 g Droždí
0,5 dl Mléko polotučné
Těsto
1 ks Jablka
1 polévková lžíce Kmín drcený
190 g Mouka Promix Uni
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
185 g Směs Promix T
2 kávová lžička Sůl
Na vytření formy a potírání těsta
2 polévková lžíce Olej slunečnicový
1 dl Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

26% Kalorie 519 kcal
Kilojoule 2 169kJ
26% Sacharidy 94 g
18% Tuky 14 g
30% Sodík 593 mg
8% Bílkoviny 5 g

Kmínový bezlepkový chléb z Promixu postup přípravy receptu:

1

Připravíme kvásek: do misky dáme 0.5 dl vlažného mléka s 22 g kvasnic a lžičkou cukru. Kvásek necháme dobře vzejít. Omyté jablko oloupeme a jemně nastrouháme

2

Do mísy nasypeme bezlepkovou mouku Promix - 190 g tmavé mouky + 185 g světlé universální mouky, zamícháme do ní lžíci octa, 2 lžíce nastrouhaného jablka, 1-2 lžičky soli, lžíci drceného kmínu, 4 lžíce rýžových burizónů a 2 lžíce vlahého rozpuštěného másla. Těsto promícháme, přidáme vykynutý kvásek a těsto důkladně prohněteme. Musí být hladké a vláčné. Vložíme ho do formy (nebo pekáčku) vytřené olejem. Těsto zakryjeme čistou utěrkou a necháme minimálně 30-40 minut kynout na teplém místě.

3

Pečeme ho v předehřáté troubě na 200-220 °C přibližně 40 minut.

4

Těsto během pečení potíráme vodou (minimálně 3 x).

5

Upečený chléb vyjmeme z formy, zabalíme do utěrky a necháme vychladnout. Až poté ho nakrájíme a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept