Jednoduchý recept

Čočka s teplým česnekem

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 7573

Ingredience

4 polévková lžíce Balsamico ocet
5 ks Cibulka jarní
3 polévková lžíce Máta
8 polévková lžíce Olej olivový
2 polévková lžíce Pažitka
1 špetka Pepř černý mletý
3 polévková lžíce Petržel - nať
1 špetka Sůl
3 stroužek Česnek
1 kg Čočka jedlá

Nutriční hodnoty jedné porce

10% Kalorie 204 kcal
Kilojoule 854kJ
9% Sacharidy 31 g
4% Tuky 3 g
1% Sodík 16 mg
23% Bílkoviny 13 g

Čočka s teplým česnekem postup přípravy receptu:

1

Ve větším množství studené vody opláchneme čočku a necháme okapat.

2

Dáme ji do většího hrnce a přilijeme vroucí vodu, aby byla ponořená.

3

Přidáme pepř, sůl a 2 lžíce petržele.

4

Pod poklicí vaříme 30 minut. Občas přimícháme a jeli třeba přidáme vařící vodu.

5

Rozehřejeme v pánvi olej, přidáme česnek a zprudka osmahneme a poté odstavíme.

6

Slijeme čočku a necháme okapat. Naaranžujeme ji do mísy, přelijeme česnekovým olejem a promícháme.

7

Vmícháme ocet, jarní cibulky a zbytek petržele, pažitku a mátu. Dochutíme a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept