Rizoto s vepřovým masem a houbami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rizoto s vepřovým masem a houbami
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | brousek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 7831 |
Kategorie: | Rizota |
Ingredience
3 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
510 g | Houby čerstvé |
55 g | Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce | Olej olivový |
0,5 ks | Paprikové lusky čerstvé |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
284,1 g | Rýže loupaná |
125 ml | Smetana 12% (konzumní) |
1 špetka | Sůl |
65 g | Sýr Parmezán |
225 g | Vepřové maso libové |
250 ml | Víno bílé |
1,3 l | Vývar drůbeží |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 74g |
---|---|
Cholesterol | 80,0mg |
Draslík | 807,8mg |
Vláknina | 13g |
Vitamín A | 140,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 13,0mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1g |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Paprikové lusky čerstvé, Rýže loupaná, Sůl, Sýr Parmezán, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Houby čerstvé, Máslo čerstvé, Olej olivový, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Smetana 12% (konzumní), Vepřové maso libové, Vývar drůbeží mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Rizoto s vepřovým masem a houbami postup přípravy receptu:
1 | Na pánvi se silným dnem rozpustíme máslo. Nakrájenou cibuli a česnek osmahneme, přidáme rýži a smažíme. Přilijeme víno a mícháme, dokud se nevsákne do rýže. |
2 | Horký vývar přiléváme po malých částech, promícháme a 20 minut vaříme. Rýže musí mít krémovou konzistenci. |
3 | Přidáme vepřové nakrájené maso, houby, smetanu, parmazán, papriku a petrželku. |
4 | Před podáváním rizoto dochutíme solí, pepřem a 3 minuty necháme odstát. |