Tuňák na niceský způsob - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Tuňák na niceský způsob
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | brousek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 7870 |
Ingredience
1 polévková lžíce | Balsamico ocet |
170 g | Fazole bílé |
3 polévková lžíce | Olej olivový |
1 hrst | Olivy černé |
1 ks | Paprika červená |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 hrst | Petržel - nať |
12 ks | Rajčata Cherry |
1 kávová lžička | Sůl |
600 g | Tuňák obecný |
1 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 30g |
---|---|
Cholesterol | 57,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 16g |
Vitamín A | 4g |
Vitamín B6 | 1,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 46,1mg |
Vitamín E | 1,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Balsamico ocet, Fazole bílé, Paprika červená, Sůl, Tuňák obecný, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Olivy černé, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Rajčata Cherry mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Tuňák na niceský způsob postup přípravy receptu:
1 | Doměkka uvaříme fazole v osolené vodě. Slijeme, opláchneme ve studené vodě a dáme stranou. |
2 | Steaky z tuňáka potřeme z obou stran olejem a okořeníme. |
3 | Rozpálíme v pánvi olej a zprudka steaky z obou stran osmažíme. |
4 | Zmírníme teplotu a 2 minuty z obou stran smažíme, dokud nezhnědne. |
5 | Dáme stranou. |
6 | Na zbytku oleje smažíme minutu kapii, přidáme fazole, rozpůlená cherry rajčata a olivy a necháme prohřát. |
7 | Odstavíme a zalijeme zeleninu octem. |
8 | Podáváme steaky se zeleninovou směsí, ozdobené petrželkou. |