Alkohol - ostatní

Alkohol - pivo, víno, koňak, rum a různé další destiláty se v kuchyni používají také, a samozřejmě se z nich připravují i různé koktejly nebo míchané nápoje, na které se používá například i tradiční česká Becherovka nebo Fernet. Mimo mnoha receptů, kde je použitý alkohol zde najdete i zajímavé návody, podle kterých si můžete sami připravit třeba i oblíbený vaječný koňak.

Velmi populárním alkoholem je samozřejmě pivo a tak zde najdete i mnoho receptů, v kterých je pivo důležitou ingrediencí. Do značného množství jídel se přidává i víno, a tyto recepty zde samozřejmě také nechybí.

Seřadit
Nalezeno 343 receptů
Zobrazení
Recept obsahuje video

Grapefruity a pomeranče oloupeme, zbavíme i vnitřní bílé slupky a dílky vyloupeme. Ovoce rozdělíme do zapékacích misek. V misce ušleháme vejce a...

5
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
3 hlasy
Celkový čas přípravy 20 min Počet komentářů k receptu2

Na vále válečkem rozválíme piškoty i sušenky. Přidáme změklé máslo, rum, marmeládu a zamícháme do hladké hmoty. Do hmoty přimícháme ořechy, které...

5
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
1 hlas
Celkový čas přípravy 15 min Počet komentářů k receptu2

Na válu rozválíme piškoty, přimícháme kakaový prášek, umleté ořechy, polovinu strouhaného kokosu, změklé máslo, rum, marmeládu, vypracujeme pevnou...

5
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
3 hlasy
Celkový čas přípravy 30 min Počet komentářů k receptu1

Do nahřátých sklenic dáme 2 lžičky krupicového cukru a do dvou třetin nalijeme horkou černou kávu. Zamícháme, přidáme 2 lžíce irské whisky a navrch...

5
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
1 hlas
Celkový čas přípravy 10 min Počet komentářů k receptu1

Citronovou kůru nastrouháme a rozdělíme do šálků, zalijeme horkou kávou a do každého šálku přidáme lžičku likéru a osladíme. Promícháme a podáváme.

5
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
1 hlas
Celkový čas přípravy 10 min Počet komentářů k receptu1

V kastrolu smícháme jablečný džus (nebo mošt) s medem a citronovou šťávou. Nové koření, celou skořici a hřebíček svážeme do plátýnka, vložíme do...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 20 min Počet komentářů k receptu1

Z bílků a cukrů vyšleháme tuhý sníh. Přidáme mleté, neloupané mandle, likér, esenci a citrónovou kůru. Těsto dáme do cukrářského sáčku a na plech...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 35 min

Nejprve rozklepneme vejce a oddělíme bílky od žloutků. Žloutky s cukrem a vanilkovým cukrem utřeme do pěny. V kastrůlku při nízké teplotě...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 40 min

Vejce rozklepneme a oddělíme bílky od žloutků. Žloutky utřeme s cukrem doběla. Poté postupně přidáme maizenu a přilijeme likér a šťávu z citrusů....

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 25 min

150ml vody s cukrem a hvězdičkami badyánu přivedeme k varu. Poté přilijeme pastis a směs necháme mírně vychladnout. Jahody omyjeme, odstraníme...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 20 min

Dezert připravujeme den předem. Čokoládu nasekáme na kousky a přelijeme ji vroucí smetanou. Za stálého míchání přidáme máslo a přilijeme likér. Vše...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 30 min

Víno svaříme s jemně nakrájenou cibulí, jalovcem a pepřem. Dolijeme vývarem. Pomalu vaříme ještě 10 minut, prolisujeme a přilijeme smetanu a gin.

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 25 min

V šejkru nebo v mixéru důkladně promícháme všechny suroviny a nalijeme je do vyšší sklenice. Můžeme ozdobit jahodou.

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 10 min

Troubu předehřejeme na 170C. Bábovkovou formu vymažeme a vysypeme moukou. Čokoládu rozpustíme ve vodní lázni. Máslo s cukrem a vanilkou ušleháme...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 65 min

Z mandarinek vymačkáme šťávu, smícháme s džusem z granátových jablek a dáme vychladit. Okraje sklenky na šampaňské namočíme do vody a obalíme v...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 10 min

Do sklenice tzv. tumbleru dáme cukr, sirup monin malinový a limetu nakrájenou na kousky, tu vymačkáme. Přidáme maliny a lístky máty, znovu...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 10 min

Do sklenice typu old fashionet dáme cukr a rozkrájenou půlku citrónu nebo limety, kterou vymačkáme muddlerem. Přilijeme rum, promícháme, přidáme...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 10 min

Do šejkru dáme led, rum, citrónovou šťávu a cukr, protřepeme a nalijeme do sklenice tzv.tumbleru s drceným ledem a grenadinou. Na povrch koktejlu...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 10 min

Do šejkru dáme kousek jablka a vymačkáme ho, přidáme led, absinth a citrónovou šťávu. Protřepeme, nalijeme přes sítko do vymražené koktejlové...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 10 min

Do šejkru dáme led, přilijeme všechny suroviny a protřepeme. Nalijeme přes sítko do vychlazené koktejlové sklenice. Ozdobíme koktejlovou třešní.

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 5 min

Do sklenice na sekt tzv. flétny vlijeme Pimms no.1 a dolijeme sektem. Ozdobíme řezem neloupané salátové okurky.

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 5 min

Do míchací sklenice dáme led, rybízový likér, pomerančovou šťávu a promícháme. Nalijeme přes sítko do sklenice na sekt tzv.flétny a dolijeme ...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 5 min

Do větší sklenky na víno dáme cukr, likér a rozpustíme. Přilijeme pernod, koňak a promícháme. Vložíme pár kostek ledu a dolijeme sektem.

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 5 min

Do šejkru dáme všechny suroviny mimo sektu a protřepeme. Nalijeme přes sítko do misky na sekt a dolijeme sektem. Promícháme a podáváme.

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 5 min

Do šejkru dáme led, likér, šťávu a protřepeme. Nalijeme přes sítko do sklenice tzv. tumbleru, naplněného kostkami ledu. Přilijeme sekt a...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 10 min

Rozpálíme olej a cca 3min na něm osmahneme nastrouhanou cibuli. Přidáme mletý zázvor a smažíme další 2min. Poté vmícháme všechny ostatní přísady...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 15 min

Do velkého hrnce vložíme očištěné škeble, víno, petržel a bouquet garni. Pod pokličkou vaříme 5 minut, dokud se škeble neotevřou. Vyhodíme...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 35 min

Sójovou omáčku utřeme s cukrem, špetkou soli, Solamylem, sherry, vejcem a nastrouhanou cibulí. Do směsi namáčíme porce štiky zbavené kůže a kostí....

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 45 min

Máslo, šťávu z jahodového kompotu, cukr a třešňový likér prohřejeme. Do vzniklé omáčky vložíme oloupaný, napůl překrojený banán a chvíli podusíme....

5
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
1 hlas
Celkový čas přípravy 15 min

Ze 3 bílků a cukru ušleháme pevný sníh. Zlehka přimícháme žloutky a mouku. Vzniklé těsto nabíráme lžící, klademe do horkého oleje a smažíme...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 30 min

Cukr s mlékem svaříme, přilijeme rum, brandy a curacao. Vše jen mírně zahřejeme. Punč podáváme horký v malých šálcích se lžičkou nebo jej podáváme...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 20 min

Červené víno prohřejeme s cukrem, až se na povrchu začne tvořit pěna. Rozmícháme žloutek s griotkou a za stálého šlehání na něj naléváme horké...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 20 min

Víno prohřejeme s cukrem, až se na povrchu utvoří pěna. Potom přilijeme rum, přidáme kolečko citronu, vše znovu jen prohřejeme. Horký grog...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 20 min

Vodu s cukrem převaříme, přilijeme třešňový likér, slivovici a přidáme kolečko citronu. Vše společně jen prohřejeme. Horký grog nalijeme do...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 20 min

Omyté hrozny, oloupané, na kostičky nakrájené hrušky a jablka smícháme a pokapeme rumem a curacaem. Salát posypeme cukrem, znovu zamícháme a...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 20 min

Uvařený žloutek prolisujeme, utřeme se změklým máslem, s cukrem a ochutíme kapkou likéru a citronovou kůrou. Z těstíčka vytvarujeme váleček a...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 25 min

Solamyl rozmícháme v části studené vody, vlijeme do zbylé vody, přilijeme 1 dl nálevu z kompotu a za stálého míchání přivedeme k varu. Směs...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 25 min

Gin, rum a pomerančový džus nalijeme do šejkru (nebo malé termosky), přidáme nadrcené kostky ledu a vše dobře protřeseme. Koktejl rozlijeme do...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 10 min

Vejce uvaříme v osolené vodě natvrdo (10 minut). Zprudka je zchladíme a necháme vychladnout. Salát opláchneme ve studené vodě, ředkvičky omyjeme a...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 35 min

Z bílků ušleháme pevný sníh a opatrně do něj vmícháme mleté mandle, mandlové aroma a 200 g moučkového cukru. Hmotou naplníme cukrářský sáček, na...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 50 min

počet položek na stránku

×

Přidávat recepty
mohou pouze přihlášení uživatelé.

Stačí se přihlásit nebo registrovat

TOPlist