Rum

Rum je alkoholický nápoj, který se vyrábí destilací melasy nebo šťávy z cukrové třtiny. Rumu se vyrábí mnoho druhů. Světlý rum - Blanco - se nejčastěji používá na přípravu míchaných nápojů, zlatý a tmavý rum se konzumuje samostatně nebo i k přípravě různých jídel.  

V České republice se dochucením zředěného lihu - nejčastěji bramborového - rumovou esencí vyrábí tradiční nápoj, který se nazýval "tuzemský rum", ale protože označení nevyhovuje předpisům EU, kdy názvem rum může být označovánjen rum třtinový, prodává se pod jinými názvy - např. Tuzemák. Velmi často se používá například na vánoční cukroví, náplň buchet, koláčů apod.

Seřadit
Nalezeno 228 receptů
Zobrazení

Do konvice dáme jemně mletou zrnkovou kávu a přelijeme 4 dl vařící vody. Na dno vyšších sklenic vložíme ušlehanou smetanu, zakapeme ji vaječným...

5
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
1 hlas
Celkový čas přípravy 10 min Počet komentářů k receptu1

Kávu nalijeme do šálku, přidáme vaječný koňak, podle chuti cukr a zamícháme. Ozdobíme šlehačkou a posypeme strouhanou čokoládou.

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 10 min

Vejce s cukrem krupicí a s vanilkovým cukrem ušleháme v míse do hladké pěny. Za stálého míchání přilijeme olej a čtvrt litru vaječného likéru....

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 65 min

Banány oloupeme a podélně rozkrojíme. Na talířku je polijeme vaječným koňakem. Smetanu ušleháme a nastříkáme ji nebo urovnáme lžičkou na půlky...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 20 min

Do šejkru (nebo do mixéru) vhodíme kostky ledu, přilijeme rum, vaječný koňak, čerstvé mléko a smetanu. Přidáme cukr a důkladně protřepeme. Koktejl...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 10 min

Smetanu a vaječný likér zahříváme v rendlíku, až začne bublat. Vlijeme do mísy na rozlámanou čokoládu a šlehačem rozmixujeme, až vznikne hladký...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 45 min

Omytá jablka oloupeme, nastrouháme, podlijeme vodou s cukrem a zvolna je rozdusíme. Po vychladnutí do jablek vmícháme vaječný koňak. Směs...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 35 min

Formu na terinu vložíme do mrazničky na 2 hodiny. Meruňkovou zmrzlinou vytřeme okraje formy a zatlačíme do ní směs kandovaného ovoce a dáme znovu...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 35 min

Hrušky a jablka oloupeme, zbavíme jádřinců, pokrájíme nahrubo, vložíme do hrnce, přilijeme vodu a přivedeme k varu. Okořeníme dvěma hřebíčky,...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 41 min

Rozdrtíme led, rozmixujeme s kávou, vmícháme vaječný koňak, našleháme, přidáme smetanu, nalijeme do sklenic, ozdobíme ušlehanou smetanou a posypeme...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 10 min

Do mísy vložíme 70 g hladké mouky, 70 g celozrnné mouky, špetku soli a přimícháme 15 g moučkového cukru. 120 g změklého másla nakrájíme na malé...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 80 min

Připravíme si krém: v míse si promícháme cukr s rozšlehanými 3 vajíčky a 2 lžícemi Maizeny (kukuřičným škrobem). Smetanu s mlékem pomalu zahřejeme...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 80 min

Připravíme si těsto na křehký koláčový korpus. Omyjeme a osušíme pomeranč a kůru jemně nastrouháme. Do mísy prosejeme 140 g hladké mouky se špetkou...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 90 min

Sušené (kandované) fíky pokrájíme na malé kostičky a vložíme do mísy. Vlašské ořechy pomeleme, přidáme k fíkům. Rozdrobíme dětské piškoty a...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 35 min

Do mísy dáme 140 g hladké mouky se špetkou soli, 1 lžíci nastrouhané pomerančové kůry a 120 g másla nakrájeného na kousky. Těsto nahrubo vidličkou...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 55 min

Borůvky pečlivě přebereme a v cedníku důkladně propláchneme studenou vodou. V nižším hrnci je podlijeme trochou vody, smícháme s cukrem a 10 minut...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 25 min

Formičky na 12 ks muffinů vytřeme rozpuštěným máslem a vysypeme polohrubou moukou. Do mísy nakrájíme změklé máslo, přidáme žloutky, cukr,...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 65 min
Recept obsahuje video

Na pracovní desce zpracujeme mouku s máslem, cukrem a kakaem na hladké těsto. Vypracované těsto uložíme na 1 hodinu do chladničky. Příprava krému:...

4.5
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
2 hlasy
Celkový čas přípravy 42 min

Poháry si vypláchneme ledovou vodou a poté do nich rozdělíme zmrzlinu. Smetanu našleháme od tuha se ztužovačem a dáme na zmrzlinu. Opatrně...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 5 min

Bílou čokoládu rozpustíme v kastrůlku v horké vodní lázni. Vmícháme máslo a když se v čokoládě rozpustí, kastrůlek vyjmeme z lázně a přidáme...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 45 min

počet položek na stránku

×

Přidávat recepty
mohou pouze přihlášení uživatelé.

Stačí se přihlásit nebo registrovat

TOPlist