Hlíva ústřičná
Hlíva ústřičná je jedlá houba, která se používá do hotových jídel, nakládá se do octa, konzervuje v různých nálevech nebo se suší. Je to vynikající ingredience pro polévky a omáčky, je vynikající v kombinacích se zeleninou. Velmi dobře chutná i uzená. Ke konzumaci jsou nejlepší klobouky hub, tuhá třeň se suší a pak rozemele na prášek, který se používá jako aromatické houbové koření. Recepty na jídla z hlívy ústřičné byste určitě měli vyzkoušet!
Omyjeme a necháme okapat hlívu. Odřízneme tuhé části noh tak, aby vznikla ouška. Spodní část nohy potřeme utřeným česnekem, posypeme kmínem a...
Hlívu s pórkem nakrájíme na nudličky a mrkev nastrouháme na slzičkovém struhadle. Na směsi oleje a másla rychle restujeme osolenou hlívu s pórkem...
Česnek utřeme se solí, cibuli nakrájíme nahrubo, slaninu na kostičky, hlívu na kousky, kuře naporcujeme a potřeme česnekem se solí. Cibuli se...
V pánvi rozpálíme olej a cibuli nakrájenou nadrobno orestujeme. Přidáme rýži a za stálého míchání krátce osmahneme. Poté podlijeme vínem a mícháme...
Chléb a předem uvařené brambory nakrájíme na kostičky a vložíme do mísy. Hlívu ústřičnou očistíme, nakrájíme na nudličky, zprudka opečeme na...
Kachní prsíčka omyjeme, osušíme, nakrájíme na nudličky a odložíme stranou. Houby otřeme papírovou utěrkou, nadrobno nakrájíme a smícháme s...
Klobásu oloupeme a nakrájíme na proužky. Hlívu, cibuli a kuřecí prsa nakrájíme na nudličky. Na rozpáleném oleji s máslem zpěníme cibuli, poté...
Na pánvičce na rozpáleném másle (50 g) dorůžova osmažíme nadrobno nasekanou cibuli, přidáme nakrájené houby, špetku soli, špetku pepře, podusíme a...
Hlívu ústřičnou omyjeme a pokrájíme na proužky. Cibuli drobně nakrájíme. V pánvi rozpálíme olej, cibuli zpěníme, přimícháme hlívu, osolíme mořskou...
Máslo rozehřejeme v pánvi, přidáme hřebenatky a smažíme 1 minutu. Hřebenatky vyndáme z pánve a uchováváme teplé. Přidáme do pánve olivový lej a...