Hlíva ústřičná

Hlíva ústřičná je jedlá houba, která se používá do hotových jídel, nakládá se do octa, konzervuje v různých nálevech nebo se suší. Je to vynikající ingredience pro polévky a omáčky, je vynikající v  kombinacích se zeleninou. Velmi dobře chutná i uzená. Ke konzumaci jsou nejlepší klobouky hub, tuhá třeň se suší a pak rozemele na prášek, který se používá jako aromatické houbové koření. Recepty na jídla z hlívy ústřičné byste určitě měli vyzkoušet!

Seřadit
Nalezeno 72 receptů
Zobrazení

Omyjeme a necháme okapat hlívu. Odřízneme tuhé části noh tak, aby vznikla ouška. Spodní část nohy potřeme utřeným česnekem, posypeme kmínem a...

5
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
1 hlas
Celkový čas přípravy 30 min Počet komentářů k receptu1

Hlívu s pórkem nakrájíme na nudličky a mrkev nastrouháme na slzičkovém struhadle. Na směsi oleje a másla rychle restujeme osolenou hlívu s pórkem...

5
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
1 hlas
Celkový čas přípravy 40 min Počet komentářů k receptu1

Česnek utřeme se solí, cibuli nakrájíme nahrubo, slaninu na kostičky, hlívu na kousky, kuře naporcujeme a potřeme česnekem se solí. Cibuli se...

5
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
1 hlas
Celkový čas přípravy 60 min Počet komentářů k receptu1

V pánvi rozpálíme olej a cibuli nakrájenou nadrobno orestujeme. Přidáme rýži a za stálého míchání krátce osmahneme. Poté podlijeme vínem a mícháme...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 40 min

Chléb a předem uvařené brambory nakrájíme na kostičky a vložíme do mísy. Hlívu ústřičnou očistíme, nakrájíme na nudličky, zprudka opečeme na...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 70 min

Kachní prsíčka omyjeme, osušíme, nakrájíme na nudličky a odložíme stranou. Houby otřeme papírovou utěrkou, nadrobno nakrájíme a smícháme s...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 50 min

Klobásu oloupeme a nakrájíme na proužky. Hlívu, cibuli a kuřecí prsa nakrájíme na nudličky. Na rozpáleném oleji s máslem zpěníme cibuli, poté...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 35 min

Na pánvičce na rozpáleném másle (50 g) dorůžova osmažíme nadrobno nasekanou cibuli, přidáme nakrájené houby, špetku soli, špetku pepře, podusíme a...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 60 min

Hlívu ústřičnou omyjeme a pokrájíme na proužky. Cibuli drobně nakrájíme. V pánvi rozpálíme olej, cibuli zpěníme, přimícháme hlívu, osolíme mořskou...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 70 min

Máslo rozehřejeme v pánvi, přidáme hřebenatky a smažíme 1 minutu. Hřebenatky vyndáme z pánve a uchováváme teplé. Přidáme do pánve olivový lej a...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 15 min

počet položek na stránku

×

Přidávat recepty
mohou pouze přihlášení uživatelé.

Stačí se přihlásit nebo registrovat

TOPlist