Hřiby

Hřib patří mezi nejvíce oblíbené jedlé houby. Z hříbků se připravuje velké množství vynikajících chutných jídel - nejvíce známé jsou polévky a omáčky, je z něj ale výborné třeba i houbové rizoto. Hřiby se konzervují nakládáním do octa nebo různých nálevů, jsou vhodné i k sušení a zamražení. V receptech, kde je hřib hlavní nebo doplňkovou ingrediencí určitě budou takové, které ještě neznáte.

Seřadit
Nalezeno 219 receptů
Zobrazení

Nejprve uvaříme rýži dle standardního postupu, hotovou rýži dáme stranou. V pánvi orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme vepřové maso,...

5
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
2 hlasy
Celkový čas přípravy 30 min Počet komentářů k receptu2

Na oleji zprudka opečeme krevety, z každé strany. Vyndáme a zabalíme do alobalu, dojdou a zůstanou teplé. Rajčata spaříme a oloupeme, nakrájíme...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 80 min

Vyřízneme ze zelí košťál a celé zelí na páře uvaříme. Lepší je dát je do utěrky. Průběžně odlupujeme měkké listy. Mleté maso smícháme s...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 110 min

Přebranou rýži řádně vypereme na cedníku v horké i studené vodě. Dáme ji vařit do většího množství osolené vody a vaříme 12 minut od počátku vaření...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 25 min

Rýži přebereme, na cedníku vypereme v horké i studené vodě. Do silnostěnného kastrolu vlijeme odměřené množství vody, opatrně osolíme, vsypeme rýži...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 20 min

Opranou a spařenou rýži uvaříme doměkka v osoleném mléce s vodou a necháme okapat. Žloutky utřeme s máslem, přidáme nasekané vařené maso,...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 60 min

Burizony nasypeme na vál a rozdrtíme je válečkem. Omyté kuřecí čtvrtky osolíme, ze všech stran namočíme ve vlažném rozpuštěném másle a obalíme je...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 80 min

Zeleninu očistíme, oloupeme, mrkev nakrájíme na kolečka, celer, rajčata a ředkvičky na kostičky. Zelí krouháme na nudličky, pórek pokrájíme na...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 55 min

Rýži vsypeme do 300 ml vařící osolené vody, necháme přejít varem, promícháme a vaříme těsně pod bodem varu asi 15 minut. Omyté maso a játra spolu...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 60 min

Rýži vaříme ve vývaru s bobkovým listem pod pokličkou zvolna asi 20 minut. Očištěné žampiony nakrájíme na čtvrtky, omytý pórek nakrájíme na...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 40 min

Rýži uvaříme v osolené vodě doměkka, scedíme a necháme okapat. Oloupanou mrkev a kedlubnu nakrájíme na nudličky, očištěný květák a brokolici...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 50 min

Očištěné a omyté porce kapra osolíme. Oloupanou cibuli nadrobno nasekáme, osmahneme na oleji, osolíme a okořeníme mletou paprikou. Smícháme se...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 45 min

Propláchnutou rýži uvaříme v osolené vodě doměkka, scedíme ji a smícháme s 1 lžíci oleje a kari kořením. 4 zapékací misky vymažeme máslem, vložíme...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 50 min

Propláchnutou rýži uvaříme v osolené vodě, scedíme a necháme okapat. Uvařenou rýži promícháme s vejcem, solí a nastrouhaným sýrem. Ze vzniklé...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 35 min

Očištěnou, na kousky nakrájenou zeleninu spolu s omytým, na kousky nakrájeným kuřecím masem osmahneme na másle. Osolíme, přidáme koření a zalijeme...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 40 min

Omyté kuře osolíme, opepříme a potřeme uvnitř i na povrchu trochou rozetřeného tymiánu. Vložíme do pekáče, obložíme máslem a upečeme ve středně...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 80 min

Očištěné a omyté mořské ryby uvaříme ve 2 l vody. Za varu pečlivě sbíráme vzniklou pěnu. K rybám přidáme pepř, snítky celerové natě, rozčtvrcené...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 55 min

Omyté maso umeleme, oloupanou cibuli nadrobno nakrájíme. Třetinu cibule přidáme k masu, dále přimícháme rýži, vejce, sůl a pepř. Vše dobře...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 70 min

Ve slupce uvařené brambory oloupeme, nakrájíme na kostičky a přidáme vařenou rýži, oloupaná, nakrájená rajčata, očištěné, na nudličky nakrájené...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 35 min

Do poloměkka uvařené brambory ve slupce oloupeme, napříč rozkrojíme a vnitřek opatrně vydlabeme. Mleté maso podusíme na polovině tuku spolu s 1...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 60 min

počet položek na stránku

×

Přidávat recepty
mohou pouze přihlášení uživatelé.

Stačí se přihlásit nebo registrovat

TOPlist