Třešně

Ovoce je zdrojem vitamínů, minerálů a dalších, pro organismus člověka důležitých látek, v naší stravě by se mělo objevovat co nejčastěji. Velmi oblíbeným a často konzumovaným druhem ovoce je třešeň a v této části najdete recepty, v kterých jsou právě třešně jednou z ingrediencí - nechybí samozřejmě ani oblíbená třešňová bublanina. Třešně se dají dobře zavařovat.

Podívejte se i na další  informace o třešních - dozvíte se například jaké mají účinky na zdraví člověka, jak je správně uskladnit a další zajímavosti.

Seřadit
Nalezeno 154 receptů
Zobrazení
Recept obsahuje video

Cukrářské piškoty po dvou slepíme marmeládou. Dno zapékací mísy vyložíme slepenými piškoty, navrch rozložíme okapané, na kousky nakrájené broskve...

5
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
2 hlasy
Celkový čas přípravy 20 min Počet komentářů k receptu5

V mléce rozšleháme pudinkový prášek a uvaříme za stálého míchání pudink. Hotový občas promícháme do vychladnutí. Do pudinku vmícháme tvaroh, do...

5
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
1 hlas
Celkový čas přípravy 25 min Počet komentářů k receptu1

Nejprve očistíme broskve a oloupeme banán. Banán a broskev, zbavenou pecky, nakrájíme na menší kusy. Vhodíme do mixéru a rozmixujeme na kaši....

5
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
1 hlas
Celkový čas přípravy 10 min Počet komentářů k receptu1

Troubu předehřejeme na 240C. Připravíme si oloupanou kůru z jednoho citronu a šťávu ze dvou citronů. Broskve nahoře nařízneme křížem až k pecce,...

5
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
1 hlas
Celkový čas přípravy 35 min Počet komentářů k receptu1

Broskev opláchneme, necháme okapat a sloupneme. Poté vyjmeme pecku a broskev nakrájíme na kostičky. V misce promícháme jogurt s medem a...

5
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
1 hlas
Celkový čas přípravy 8 min Počet komentářů k receptu1

V míse utřeme 100g změklého másla s cukrem a vejci do pěny. Vmícháme mléko a nakonec po částech přisypeme hrubou mouku smíchanou s práškem do...

1
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
1 hlas
Celkový čas přípravy 45 min Počet komentářů k receptu1

Vepřovou pečeni opláchneme, vykostíme a ze střední části nakrájíme plátky. Mírně je naklepeme, osolíme a potřeme olejem. Necháme chvíli odležet. ...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 60 min

Kuřecí prsíčka omyjeme a nakrájíme přes vlákno na plátky. Mírně je naklepeme, osolíme a na horkém tuku lehce osmahneme. Přidáme 2/3 másla a velmi...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 40 min

400ml vody smícháme se 160g cukru a přivedeme k varu. Jakmile se cukr rozpustí, odstavíme. Přidáme 10 lístků bazalky a sirup necháme vychladnout....

5
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
1 hlas
Celkový čas přípravy 35 min

Uvaříme vanilkový pudink dle návodu. Z listového těsta vyválíme dvě placky, první placku dáme na plech. Na těsto naskládáme piškoty a zalijeme...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 60 min

Želatinu rozmícháme ve dvou lžících růžového sektu a necháme nabobtnat. Zbylý sekt zahřejeme s cukrem až se rozpustí, vaříme jednu minutu....

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 21 min

Broskve pokrájíme na dílky, dáme do zapékací nádoby, přidáme cukr a vanilku. Mouku, dvě lžíce cukru a máslo zpracujeme na drobenku, přisypeme...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 60 min

Z křehkého těsta vyválíme kulatý plát, vyložíme kruhovou koláčovou formu a dáme do lednice. Troubu předehřejeme na 180C. Šlehačem ušleháme máslo...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 55 min

Kompotované broskve dáme na síto okapat. Želatinu namočíme do 4 lžic studené vody a necháme nabobtnat. Piškoty po dvou slepíme marmeládou. Šťávu...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 20 min

Broskve omyjeme, oloupeme, vypeckujeme a rozmixujeme. Z bílků ušleháme sníh a zašleháme do něho polovinu cukru. Zbylý cukr přimícháme do broskvové...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 20 min

Z plátku ementálu vykrojíme 5 koleček o velikosti poloviny broskve. Umícháme máslo se špetkou soli a s pažitkou do pěny. Hmotu nastříkáme sáčkem...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 10 min

Formu vyložíme alobalem. Na něj rozlijeme čokoládu rozpuštěnou ve vodní lázni, smíchanou s kukuřičnými lupínky. Polovinu broskví rozmixujeme s...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 60 min

Do mísy dáme vejce a cukr krupici, vyšleháme, přidáme hladkou mouku a lžíci vody. Těsto nalijeme na vymazaný a vysypaný plech, pečeme 10 minut...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 45 min

Oloupeme broskve, nevyzrálé povaříme 3 minuty, rozpůlíme a vypeckujeme a narovnáme do vymytých sklenic. Zalijeme vychladlým cukerným roztokem z...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 40 min

Ušleháme celá vejce do pěny a zašleháme mleté ořechy. Rozetřeme směs na plech vyložený pečícím papírem a 15 minut pečeme v troubě. Poté necháme...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 35 min

počet položek na stránku

×

Přidávat recepty
mohou pouze přihlášení uživatelé.

Stačí se přihlásit nebo registrovat

TOPlist