Makrela
Ryby jsou zdrojem vitamínů, minerálů a dalších, pro organismus člověka důležitých látek, v naší stravě by se měly objevovat co nejčastěji. Velmi oblíbeným druhem je makrela - a v této části najdete recepty, v kterých je právě makrela jednou z ingrediencí. Makrela se často smaží, může se zapékat společně s dalšími surovinami, vynikající je i grilovaná.
Máslo rozehřejeme a smícháme s prolisovaným česnekem, solí, citronovou šťávou a nasekanou petrželkou. Očištěné porce makrel potřeme touto směsí a...
Očištěnou a omytou makrelu poprášíme moukou, osolíme a zprudka opečeme na oleji. K hotové rybě přidáme nakládané cibulky, rajčatovou šťávu, pepř a...
Očištěné makrely (hlavy odstraníme) podélně rozřízneme, osolíme a urovnáme do zapékací mísy kůží dolů. Oloupanou cibuli a omytý pórek nakrájíme...
Oloupaný česnek prolisujeme a smícháme se špetkou soli, nasekanou petrželkou, rozehřátým máslem a citronovou šťávou. Omyté porce makrel opečeme po...
Omyté, osušené a vykuchané makrely vytřeme zevnitř solí a pepřem a zakápneme citrónovou šťávou. Z pokrájené cibulky, posekané petrželky a...
Makrely omyjeme, očistíme, vykucháme a znovu opláchneme vodou. Necháme odkapat, pak je osolíme a zprudka opečeme na pánvi v rozpáleném olivovém...
Filety z makrely osolíme, opepříme a obalíme v mouce. Papriky zbavíme semen a nakrájíme na nudličky, cibuli nakrájíme na proužky, citronovou a...
Vykuchané ryby očistíme, omyjeme, osušíme, osolíme a necháme v chladu odležet. Datle namočíme na 30 minut do 0,5 l vody. Cibuli oloupeme a...
Na 180 stupňů předehřejeme troubu. Bazalku omyjeme a nakrájíme na proužky. Do misky dáme bazalku, přidáme rozetřený česnek a máslo. Promícháme,...
Z čerstvé malé makrely odkrojíme od hlavy podle páteře dva plátky, zbavíme je kostí a na kůži uděláme blízko sebe příčné zářezy, aby se ryba při...