Pórek
Pórek je zelenina, používaná v studené i teplé uchyni především k dochucování jídel. Velmi často se používá do polévek a omáček, je vynikající pro zeleninový i těstovinový salát. Pór by neměl chybět v rybí polévce nebo ve vodě při vaření a dušení ryb a krabů, připravuje se na něm i jehněčí maso a vepřový ovar.
V této části najdete recepty, v kterých je pórek jednou z ingrediencí. Zcela jistě si z nich vyberete a budete velmi příjemně překvapeni konečnou chutí hotových jídel.
Pórky očistíme a bílou část zabalíme do plátků sýru a šunky. Závitky urovnáme do ploché nádoby a přikryté vaříme v mikrovlnné troubě při plném...
Do misky rozklepneme vejce, osolíme, opepříme a rozkvedláme. Pórek omyjeme, podélně rozřízneme a nakrájíme na proužky. Zelenou část jarní cibulky...
Hrášek podusíme asi 10 minut v 300ml osolené vody a rozmixujeme. Na másle osmahneme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli, zaprášíme ji hladkou...
Oloupanou cibuli nakrájíme nadrobno, pórek na tenká kolečka, která ještě překrojíme, rybí filé osolíme, opepříme a posypeme kari kořením. V pánvi...
Peředem si připravíme jeden litr zeleninového vývaru. Ten můžeme uvařit klasicky z kořenové zeleniny, nebo použijeme polotovar. Polévku budeme...
Pórek očistíme, nakrájíme na kousky. V hrnci rozehřejeme máslo a pórek se špetkou soli na něm asi 3minuty opékáme. Přidáme oloupané a na kousky...
Maso nakrájíme na plátky, nasolíme a posypeme grilovacím kořením. Opečeme na pánvi z každé strany 1 minutu a klademe vedle sebe na vymaštěný pekáč...
Z hladké mouky a oleje připravíme světlou jíšku, ve které orestujeme oloupanou mrkev nakrájenou na malé kostičky. Zalijeme studenou vodou a dobře...
Kuřecí prsa nakrájíme na kostičky, šunku na nudličky, pórek na tenká kolečka, která ještě překrojíme. Kuřecí maso osolíme, opepříme nasypeme do...
Pórek očistíme, nakrájíme na kolečka, česnek prolisujeme. Poté pórek vložíme do vroucí vody spolu se solí a kmínem. Vaříme na mírném plameni...