Pára
Vaření v páře je jedna z velmi šetrných možností tepelné úpravy potravin. Nejčastěji se používá u zeleniny, ale v páře je možné vařit třeba i rýži nebo luštěniny, případně ohřívat některá jídla. K dispozici jsou speciální hrnce na vaření v páře, ale také samostatné napařovací vložky, které se dají do hrnce s vhodným průměrem. Recepty v této části pro vás zcela jistě budou zajímavou inspirací a zdravé vaření v páře budete využívat častěji.
Pražmu naporcujeme na filety, cca 5min podusíme v páře a uchováme v teple. Citrusy oloupeme, rozdělíme na dílky a odstraníme slupky. Ananas...
Ořechy umeleme, smícháme s ostatními surovinami a vypracujeme kompaktní hmotu. Tu povaříme ve vodní lázni, poté plníme do košíčků a přeléváme...
Ve vodě necháme 2 minuty kapustové listy, poté otřeme do sucha. V mixéru rozmixujeme kuřecí maso a krevety. Dáme do mísy s chilli, vejcem a...
Malé zapékací formičky vymažeme máslem a do každé opatrně rozklepneme celé vejce. Vejce mírně osolíme a formičky postavíme do větší nádoby s...
Omytá kuřecí prsa propícháme vidličkou, polijeme vínem a mírně osolíme. Maso vložíme do pařáku a v páře necháme asi 15 minut.
Kuřecí prsa rozkrojíme na plátek, opatrně naklepeme, nepatrně osolíme, posypeme drceným kmínem a doprostřed položíme kousek tvarůžku zabaleného do...
Vejce s cukrem vyšleháme do pěny a vmícháme mleté oříšky. Cukrářským sáčkem tvarujeme z připraveného těsta na plech vyložený pečicím papírem...
Toustový chléb nakrájíme na malé kostičky a vložíme na plech na 10 min. do trouby na 180 stupňů, aby mírně ztvrdl. Mezitím opečeme na pánvi na...
Dušenou šunku nakrájíme na malé kostičky a krátce ji podusíme na másle. Přidáme očištěnou, jemně nakrájenou a zvlášť uvařenou zeleninu,...
Uzené maso nakrájíme na malé kostičky. Vejce rozšleháme s mlékem, přidáme nakrájené maso, osolíme a nalijeme do pekáčku vymaštěného máslem....