Jižní Amerika

Jihoamerická kuchyně je poměrně pestrá, protože Argentina, Brazílie, Chile, Peru a Venezuela mají své typické suroviny a tradiční jídla. V Evropě je příliš neznáme, ale mnoho potravin, které tvoří základ těchto kuchyní, používáme i u nás. 

Nejčastěji používanými surovinami je hovězí a vepřové maso, drůbež, oblíbené jsou i ryby a mořské plody, častou přílohou je rýže nebo brambory. Velmi oblíbená je i zelenina, která se připravuje na mnoho způsobů, z ovoce se v jihoamerické kuchyni nejvíce objevuje avokádo a mango.

V této části najdete mnoho receptů kuchyně Jižní Ameriky, které budou zcela jistě zpestřením vašeho jídelníčku a vaší pozornosti by neměla ujít například originální salsa guacamole, taguitos s vepřovým nebo jambalaya s kuřecím masem.

Seřadit
Nalezeno 48 receptů
Zobrazení

3 lžíce cukru, máslo a žloutky zpracujeme s moukou a kypřícím práškem. Vypracujeme těsto, které dáme odležet. Těsto dáme do tukem vymazané formy a...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 50 min

Z vypracovaného těsta, které vytvoříme z cukru, mouky, tuku, vajec a přidáním ořechů vyválíme placku, nakrájíme pásky a přendáme na plech vyložený...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 45 min

Oloupaný česnek a koriandr nadrobno nasekáme a smícháme s limetkovou šťávou, solí a pepřem. Směsí potřeme omyté a osušené porce filé uvnitř i na...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 40 min

Očištěné a odblaněné maso nakrájíme přes vlákno na hranolky a smažíme za stálého míchání na rozehřátém oleji. Asi po 2 minutách přidáme oloupanou,...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 30 min

V míse zpěníme žloutky s cukrem, přidáme kokos, kokosové mléko a vše vymícháme dohladka. Směsí naplníme 4 kulaté zapékací formičky, které...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 50 min

Fazole přebereme a necháme přes noc namáčet ve studené vodě. Maso nakrájíme na větší kousky, tuk a šlachy odstraníme. Maso vložíme do hrnce,...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 270 min

Ve velké pánvi rozehřejeme olej a restujeme na něm oloupanou, na kolečka nakrájenou cibuli do zesklovatění. Přidáme oloupaná, nadrobno nakrájená...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 55 min

Fazole vsypeme do hrnce, zalijeme vodou a necháme máčet (nejlépe přes noc). Ve stejné vodě postavíme fazole na oheň, osolíme, opepříme a vaříme...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 110 min

Cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno, česnek prolisujeme, zelenou papriku zbavíme jádřince a nakrájíme na nudličky, banán oloupeme a rozmačkáme...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 55 min

Brambory oloupeme, nakrájíme na čtvrtky, rajčata na osminky, limetku na plátky, červenou cibuli na kolečka a rozebereme na kroužky, cuketu...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 70 min

Cibuli pokrájíme nadrobno, mrkev nastrouháme nahrubo, česnek prolisujeme, topinambury oloupeme, pokrájíme na kostky, lístky koriandru nasekáme. V...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 65 min

Chobotničkám odřízneme hlavy se zobákem a chapadla trochu pokrájíme, trubičky olihní rozřízneme, vzniklý plát nařežeme na širší proužky, chapadla s...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 30 min

Očištěného a vykuchaného tuňáka nakrájíme na podkovy, limetkovou kůru nastrouháme, lístky koriandru posekáme najemno. Do misky vložíme prolisovaný...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 23 min

Šalotku oloupeme, nakrájíme nadrobno, avokádo oloupeme, vypeckujeme a dužinu rozmačkáme vidličkou. Mango oloupeme, dužinu také rozmačkáme vidličkou...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 10 min

Ananas oloupeme, nakrájíme na kostičky, vsypeme do hrnce, zalijeme vodou a 10 minut povaříme. Odstavíme a necháme vychladnout. Česnek prolisujeme,...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 20 min

počet položek na stránku

×

Přidávat recepty
mohou pouze přihlášení uživatelé.

Stačí se přihlásit nebo registrovat

TOPlist