Chřest je chutný a také velmi zdravý, a protože chřestová sezona není dlouhá, měli bychom ji maximálně využít. Chřestová kuchařka vám nabízí mnoho možností – chřestovou polévku, zapékaný chřest, chřest na grilu, v salátech i těstovinách, rizoto s chřestem a různé další. Příprava chřestu je snadná a rychlá, zvládne ji opravdu každý.
-
Chřestový krém
40 minNa válečky nakrájíme oloupaný chřest, dáme ho do vývaru a vaříme do měkka. Z másla a...
-
Polévka chřestová
40 minZ másla a mouky si uděláme světlou jíšku, kterou po částech zalijeme vývarem a řádně...
-
Polévka krémová chřestová
50 minChřest omyjeme, očistíme, odkrojíme dřevnaté konce, nakrájíme a vaříme ve vodě se solí...
-
Polévka z chřestu
50 minZ chřestu odřízneme tuhé konce, opláchneme a vložíme do osolené vody. Přivedeme k varu...
-
Chřestová polévka s kraby
30 minChřest omyjeme, přepůlíme, vložíme do vroucího vývaru, povaříme cca 5min a vyjmeme. Z...
-
Chřestová jemná
0 minChřest oloupáme a uvaříme doměkka v osoleném vývaru, scedíme, hlavičky odkrojíme a...
-
Studená chřestová polévka
40 minOčištěný chřest svážeme, vložíme do vařící osolené vody a uvaříme doměkka. Vyjmeme jej...