Korejská kuchyně není tak známá, jako třeba čínská nebo vietnamská, jídla jsou ovšem také vynikající. Většinou mají poměrně výraznou chuť, základem je vařená rýže, zelenina, drůbeží maso a samozřejmě koření. Tato kuchařka korejské kuchyně obsahuje mnoho originálních jídel, které vás mile překvapí svojí chutí i jednoduchostí přípravy.
-
Kim chee
330 minČínské zelí podélně rozčtvrtíme, omyjeme a necháme okapat. Košťál odstraníme, mezi...
-
Maso opláchneme, osušíme v utěrce a nakrájené na kousky ochutíme v kořenící omáčce č. 1...
-
Houby Shittake a Jidášovo ucho namočíme na hodinu do vody, poté je osušíme v utěrce,...
-
Jarní cibulku a česnek oloupeme a nasekáme nadrobno. Dáme si vařit vodu a zalijeme jí...
-
Kořen todoku oloupeme a nakrájíme na tenké plátky, které na 20 minut namočíme do slané...
-
Jarní cibulku a česnek oloupeme a nasekáme nadrobno. Svazek čerstvých bylinek...
-
Želé nakrájíme na silnější plátky. Okurku očistíme tak, že ji chvíli budeme třít v...
-
Hlavy chobotnic obrátíme a odstraníme vnitřnosti a oči. Na zbývající maso nasypeme sůl...
-
Ředkev a zelí očistíme a nakrájíme na stejně velké kousky - asi 2,5 x 3 cm. Nakrájené...