Korejská kuchyně není tak známá, jako třeba čínská nebo vietnamská, jídla jsou ovšem také vynikající. Většinou mají poměrně výraznou chuť, základem je vařená rýže, zelenina, drůbeží maso a samozřejmě koření. Tato kuchařka korejské kuchyně obsahuje mnoho originálních jídel, které vás mile překvapí svojí chutí i jednoduchostí přípravy.
-
Cibuli a česnek oloupeme a nasekáme nadrobno. Maso opláchneme pod tekoucí vodou a v...
-
Nudlová polévka s plody moře
68 minZ mouky, vejce, 125 ml vody a špetky soli připravíme těsto, které zabalené v utěrce...
-
Bílá polévka s rajčetem
72 minPřebrané fazole propláchneme a namočíme ve studené vodě na 8 hodin. Okurky očistíme tak...
-
Knedlíčková polévka čirá
170 minOpláchnuté maso přivedeme k varu v hrnci s vodou a na mírném plameni ho vaříme dále 30...
-
Polévka ze škeblí
254 minOčištěné škeble propláchneme pod tekoucí vodou a vaříme 3 hodiny v osolené vodě,...
-
Oddenky hasivky orličí a stonky kolokázie opláchneme a necháme máčet ve studené vodě....
-
Kuře pečlivě očistíme a propláchneme pod tekoucí vodou. Sezam namočíme na hodinu do...
-
Houby namočíme na jednu hodinu do vody. Hovězí maso propláchneme pod tekoucí vodou a...
-
Houby namočíme na jednu hodinu. Kraby očistíme kartáčkem, odřežeme koncové části nohou...
-
Zelná polévka čigé
200 minČínské zelí, upravené jako Kimči, nakrájíme na 2 cm nudličky. Vepřové maso propláchneme...