Korejská kuchyně není tak známá, jako třeba čínská nebo vietnamská, jídla jsou ovšem také vynikající. Většinou mají poměrně výraznou chuť, základem je vařená rýže, zelenina, drůbeží maso a samozřejmě koření. Tato kuchařka korejské kuchyně obsahuje mnoho originálních jídel, které vás mile překvapí svojí chutí i jednoduchostí přípravy.
-
Cibuli a česnek oloupeme a nasekáme nadrobno. Maso opláchneme pod tekoucí vodou a v...
-
Nudlová polévka s plody moře
68 minZ mouky, vejce, 125 ml vody a špetky soli připravíme těsto, které zabalené v utěrce...
-
Bílá polévka s rajčetem
72 minPřebrané fazole propláchneme a namočíme ve studené vodě na 8 hodin. Okurky očistíme tak...
-
Knedlíčková polévka čirá
170 minOpláchnuté maso přivedeme k varu v hrnci s vodou a na mírném plameni ho vaříme dále 30...
-
Polévka ze škeblí
254 minOčištěné škeble propláchneme pod tekoucí vodou a vaříme 3 hodiny v osolené vodě,...
-
Oddenky hasivky orličí a stonky kolokázie opláchneme a necháme máčet ve studené vodě....
-
Kuře pečlivě očistíme a propláchneme pod tekoucí vodou. Sezam namočíme na hodinu do...
-
Houby namočíme na jednu hodinu do vody. Hovězí maso propláchneme pod tekoucí vodou a...
-
Houby namočíme na jednu hodinu. Kraby očistíme kartáčkem, odřežeme koncové části nohou...
-
Zelná polévka čigé
200 minČínské zelí, upravené jako Kimči, nakrájíme na 2 cm nudličky. Vepřové maso propláchneme...
-
Rýžové rolky
90 minSuroviny na kořenící omáčky promícháme. Rýži namočíme na 30 minut a necháme okapat a...
-
Houby namočíme na hodinu do vody, potom je necháme okapat, odřežeme jim nožičky a...
-
Česnek a cibulku oloupeme a nasekáme nadrobno jako kořenící přísady. Z hlávek zelí...
-
Rýžový prášek prosejeme 2x přes husté síto se solí, aby se sůl dobře vmísila do prášku....
-
Kim chee
330 minČínské zelí podélně rozčtvrtíme, omyjeme a necháme okapat. Košťál odstraníme, mezi...
-
Maso opláchneme, osušíme v utěrce a nakrájené na kousky ochutíme v kořenící omáčce č. 1...
-
Houby Shittake a Jidášovo ucho namočíme na hodinu do vody, poté je osušíme v utěrce,...
-
Jarní cibulku a česnek oloupeme a nasekáme nadrobno. Dáme si vařit vodu a zalijeme jí...
-
Kořen todoku oloupeme a nakrájíme na tenké plátky, které na 20 minut namočíme do slané...
-
Jarní cibulku a česnek oloupeme a nasekáme nadrobno. Svazek čerstvých bylinek...
-
Želé nakrájíme na silnější plátky. Okurku očistíme tak, že ji chvíli budeme třít v...
-
Hlavy chobotnic obrátíme a odstraníme vnitřnosti a oči. Na zbývající maso nasypeme sůl...
-
Ředkev a zelí očistíme a nakrájíme na stejně velké kousky - asi 2,5 x 3 cm. Nakrájené...
-
Nasucho opražíme sezamová semínka dozlatova, roztlučeme je a smícháme s nasekanými...
-
Rýži propláchneme pod tekoucí vodou, namočíme do studené vody na 30 minut a necháme ji...