Alergie na maso
Alegrie na maso je velmi nepříjemná, protože maso tvoří jednu ze základních složek našeho jídelníčku.Alergie se nejčastěji týká hovězího masa, ale může být i na maso vepřové nebo skopové, případně i maso drůbeží. Při alergii na jeden druh masa ale organismus může ostatní bez problému snášet. Tepelná úprava z masa alergeny odstraňuje a riziko alegrgické reakce se tak snižuje na minimum.
Podívejte se na další informace a zajímavosti o alergii na maso a vhodných dietách.
Okurky omyjeme, podélně rozpůlíme, odstraníme semena a šikmo je nakrájíme na plátky. Jarní cibulku očistíme a nakrájíme na tenká kolečka. Česnek a...
Libeček (opich) a mladé kopřivy omyjeme, nakrájíme na tenké nudličky. Tvrdší chleba rozkrájíme na kostičky, usmažíme je v pánvi na sádle do zlatova...
Čerstvá rajčata oloupeme a nakrájíme na kostičky, česnek oloupeme a jemně nasekáme. Bazalku omyjeme a nasekáme. Všechny suroviny smícháme a tenkým...
Filety z lososa bez kůže rozkrájíme na velmi tenké plátky, rozložíme na plech, vložíme pod gril a grilujeme z obou stran, až budou křupavé. Dáme...
Troubu předehřejeme na 160C. Rozklepneme vejce a oddělíme bílky a žloutky. Žloutky utřeme se 100g cukru dohladka, přidáme mouku a za stálého...
Vejce vaříme natvrdo asi 10 minut. Oloupeme a nakrájíme na čtvrtky. Lanýže očistíme a nakrájíme na plátky. Vejce s lanýži upravíme na talířky a...
Mladé zelené cuketky omyjeme, nakrájíme na plátky (1 cm). Osolíme je a obalíme v trojobalu: hladká mouka + rozšlehané vajíčko + strouhanka. Takto...
Dvě vejce uvaříme natvrdo, zchladíme, oloupeme a nakrájíme na osminky. Čedar nastrouháme nahrubo, smícháme s majonézou, pepřem a ochutíme...
Filety z lososa nakrájíme na tenké plátky, kopr posekáme najemno. Pánev nasucho rozpálíme, přisypeme celý pepř a opékáme, dokud nezačne vonět,...
Jáhly dobře propereme v horké vodě. Vložíme je do hrnce s dvojnásobným množstvím osolené vody a pomalu je vaříme 30 - 40 minut na kaši. Do husté...
Vydlabaná rajčata uvnitř trochu osolíme, naplníme vrchovatě rybí majonézou a ozdobíme zelenou petrželí. Podáváme jako předkm nebo jako samostatný...
Papriky omyjeme, osušíme a celé dáme na pekáč zapéct do trouby. Pečeme přibližně 30 minut při 200 °C. Upečené papriky mohou mít až hnědočerné...
Omyjeme brambory, uvaříme je ve slupce v 7 dl vody doměkka. Vaříme přibližně 20 minut. Pak je scedíme, vychladlé oloupeme a nastrouháme do mísy,...
Rajčata i mozzarellu pokrájíme na přibližně stejně tlusté plátky. Ty poté střídavě naskládáme na servírovací talíř, osolíme, opepříme, zakápneme...
Slanečky máčíme jeden den ve vodě a ještě půl dne v mléce. Potom je vykostíme a nakrájíme na kostičky. Přidáme nastrouhaná jablka, citronovou šťávu...
Chléb nakrájíme na kostičky a v míse namočíme do mléka. Na pánvi zpěníme na 2 lžících másla nakrájený mangold, pórek, petrželovou a celerovou nať....
Oloupeme a na špalíky nakrájíme okurky dlouhé 4cm. Vydlabeme z každého kousku střed se semeny a připravíme náplň z tuňáka. Z konzervy tuňáka...
Rajčata nakrájíme na kostičky, bazalku posekáme najemno, parmezán nastrouháme. Rajčata zalijeme olejem, zakapeme octem, osolíme, promícháme a...
Do kovové misky vložíme žloutek, přilijeme smetanu, přidáme kousek másla, pomerančovou kůru, pomerančovou šťávu, vložíme do horké vodní lázně a...
Vařené brambory vsypeme do mísy, osolíme a šťouchadlem rozmačkáme. Přidáme mouku, 50 gramů roztaveného másla, mléko, vypracujeme těsto. Vytvarujeme...