Kachna
Kachní maso je poměrně tučné a má hnědočervenou barvu. Velmi často se používá ve francouzské a čínské kuchyni, mezi vyhlášené lahůdky patří kachní sádlo a játra. Maso kachny je vždy nutné důkladně tepelně upravit. Pečená kachnu, marinovaná kachní prsíčka a další vynikající jídla, připravená podle našich receptů vás mile překvapí jejich lahodnou chutí.
Rozmraženou kachnu očistíme, opláchneme, osušíme, osolíme a okmínujeme vně i uvnitř. Do vnitřku kachny dáme celá jablka bez jádřinců a břicho...
Kachnu omyjeme studenou vodou, odřízneme biskupa, osolíme a okmínujeme ji na povrchu i uvnitř. Kachnu v pekáči podlijeme vodou a pečeme v troubě...
Očištěnou a vykuchanou kachnu potřeme olivovým olejem, osolíme a opepříme. Velký pomeranč rozpůlíme, jednu půlku vložíme kachně do břišní dutiny,...
Sůl roztlučeme s pepřem, koriandrem, jalovcem, česnekem a tymiánem na hrubou pastu. Pastou potřeme omytá a osušená kachní stehna, která vložíme do...
Propláchnuté fazole vložíme do hrnce s vodou, přivedeme k varu a povaříme 10 minut. Odstavíme a necháme 2 hodiny bobtnat. V pánvi na olivovém...
Kachny očistíme, opláchneme, mírně osolíme na povrchu i uvnitř, okmínujeme a vložíme do pekáče. Podlijeme vodou a po obou stranách dozlatova...
Na tenké proužky nakrájíme anglickou slaninu, osmahneme a přidáme kachní játra. Nesolíme, jen okořeníme, podléváme vínem a smažíme 10 minut....
Troubu předehřejeme na 180C. Do mandarinkové šťávy vmícháme 4plátky zázvoru, anýz, hořčičné semínko, celou skořici a bobkové listy. Kachnu...
Kachnu vykucháme a odstraníme všechen tuk. Cibuli a zeleninu pokrájíme a zpěníme na másle vložíme osolenou kachnu a opečeme, přidáme koření...
Kůži na prsou důkladně propíchneme vidličkou, přelijeme vroucí vodou a necháme oschnout. V pánvi, nejlépe silnostěnné a nepřilnavé pomalu opékáme...