Angrešt

Ovoce je zdrojem vitamínů, minerálů a dalších, pro organismus člověka důležitých látek, v naší stravě by se mělo objevovat co nejčastěji. Velmi oblíbeným a často konzumovaným druhem ovoce je angrešt a v této části najdete recepty, v kterých jsou právě angrešty jednou z ingrediencí. Angrešt se dá i velmi dobře zavařovat.

Podívejte se i na další informace o angreštu - dozvíte se například jaké má účinky na zdraví člověka, jak ho správně uskladnit a další zajímavosti.

Seřadit
Nalezeno 37 receptů
Zobrazení
Recept obsahuje video

Grapefruity a pomeranče oloupeme, zbavíme i vnitřní bílé slupky a dílky vyloupeme. Ovoce rozdělíme do zapékacích misek. V misce ušleháme vejce a...

5
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
3 hlasy
Celkový čas přípravy 20 min Počet komentářů k receptu2

Zázvorový kořen nastrouháme, cibuli nasekáme a společně podusíme na rozehřátém másle. Poté přilijeme vývar, ocet a citronovou šťávu a asi 15minut...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 35 min

Smícháme vejce, mléko, vodu, mouku a sůl. Z těsta upečeme na polovině másla palačinky. Zbylé máslo rozpustíme na pánvi s cukrem a pomalu...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 40 min

Pomeranče a grapefruity oloupeme a nakrájíme na kolečka. Polijeme je koňakem (nebo likérem) a pocukrujeme. Ovoce urovnáme střídavě na misku a...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 10 min

Vývar přivedeme k varu. Na rozpáleném oleji necháme zpěnit cibuli nakrájenou na plátky, přidáme rýži a opražíme. Podlijeme pomerančovou šťávou a za...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 50 min

Pražmu naporcujeme na filety, cca 5min podusíme v páře a uchováme v teple. Citrusy oloupeme, rozdělíme na dílky a odstraníme slupky. Ananas...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 20 min

Očištěného jesetera naporcujeme, osolíme, opepříme, pokapeme citronovou šťávou a necháme asi 20 minut marinovat. Potom porce ryby krátce opečeme...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 45 min

Z pistácií odebereme 2 lžíce a zbylé jemně umeleme, nasucho opražíme a necháme vychladnout. Želatinu namočíme do studené vody. Limetkovou šťávu...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 25 min

Vykuchaného a omytého lososa osolíme a opepříme. Pomeranč a citron omyjeme, nakrájíme na dílky a šťávu zachytíme. Rybu naplníme kousky pomeranče a...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 50 min

Filety omyjeme, osušíme a nakrájíme na kousky dlouhé asi 5 cm a široké 2 cm. Citrony, limetky a pomeranče omyjeme, rozpůlíme a šťávu vymačkáme....

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 25 min

Citrusové plody oloupeme i s bílou spodní slupkou. Nakrájíme na 1 cm silné plátky. Čtyři ohnivzdorné talířky nebo misky lehce potřeme máslem a...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 17 min

Šestizrnnou obilnou směs vložíme do osolené vařící vody a vaříme 18 minut. Pak ji odstavíme a necháme 10 minut bobtnat. Poté ji necháme na sítu...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 30 min

Máslo necháme rozpustit, přidáme k němu zavařeninu, zahřejeme a promícháme s citronovou šťávou. Pak směs odstavíme. Plátky ananasu z konzervy...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 22 min

Mango oloupeme, dužinu nakrájíme a umixujeme ji s cukrem a limetkovou nebo citronovou šťávou. Mangovou omáčku přelijeme do misky a dáme do chladu. ...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 20 min

Pórek omyjeme a očistíme. Bílou část pórku nakrájíme na tenká kolečka, dáme do misky a přidáme zelené olivy. Posolíme, pokapeme šťávou z jednoho...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 10 min

Rybízové želé jen lehce zahřejeme, aby se rozpustilo. Šalotku pokrájíme najemno, citronovou a pomerančovou kůru nakrájíme na drobné proužky....

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 40 min

Omyté broskve rozpůlíme, vypeckujeme a dužinu nakrájíme na čtvrtky. Smícháme šťávu z citronu a pomeranče a přidáme na kostičky nakrájenou kůru z...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 20 min

Koláčovou formu vymažeme tukem. Sušenky rozválíme, dáme do mísy společně se žloutky, rozehřátým máslem a řádně smícháme. Směs rovnoměrně natlačíme...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 33 min

Pomerančovou a citronovou šťávu přecedíme do mističky. Krevetky oloupáme, odstraníme z nich černé střívko, omyjeme je a utřeme. Omyjme pažitku a...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 36 min

4 citrony omyjeme, osušíme a oloupeme z nich kůru na tenké nudličky. Ze všech citronů vymačkáme šťávu. Víno vlijeme do hrnce, přidáme cukr,...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 25 min

počet položek na stránku

×

Přidávat recepty
mohou pouze přihlášení uživatelé.

Stačí se přihlásit nebo registrovat

TOPlist