Hroznové víno

Hroznové víno se nejvíce konzumuje přímo, používá se ale i kandované nebo sušené a samozřejmě se z něj také vyrábí olej, vinný ocet, víno a další nápoje. Víno se v teplé kuchyni využívá i jako koření k dochucení drůbeže, zvěřiny, ryb i dalších druhů masa. Vinný ocet a olej se používá do salátů, sušené víno v podobě rozinek nebo sultánek je vhodné například jako přísada do pekařských výrobků.

Receptů, v kterých je hroznové víno jednou ze surovin je mnoha a najdete je právě v této části. Budete příjemně překvapeni, kdy a jak se víno může použít a jak lahodně dokáže ovlivnit chuť připravovaných jídel a pekařských i cukrářských výrobků.

Seřadit
Nalezeno 90 receptů
Zobrazení

Mleté maso smícháme s máslem a oloupanou, jemně nakrájenou cibulí. Vaříme v mikrovlnné troubě při plném výkonu 2 minuty. Potom maso osolíme,...

1
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
1 hlas
Celkový čas přípravy 31 min Počet komentářů k receptu1

Uzené maso nakrájíme na malé kostičky. Syrové brambory nastrouháme najemno. V míse smícháme nastoruhané brambory, nakrájené uzené maso, vejce a...

5
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
2 hlasy
Celkový čas přípravy 25 min Počet komentářů k receptu1

Mleté maso smícháme s nastrouhaným sýrem, vejcem, solí a pepřem. Z hmoty vytvarujeme řízky, obalíme v mouce, rozšlehaných vejcích a strouhance. ...

5
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
1 hlas
Celkový čas přípravy 30 min Počet komentářů k receptu1

Cibuli nakrájíme nadrobno, česnek prolisujeme. V pánvi rozpálíme olej, přiložíme mleté maso a dusíme, dokud se vlastní šťáva nevydusí na tuk,...

5
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
1 hlas
Celkový čas přípravy 55 min Počet komentářů k receptu1

Nejdříve očistíme mrkev, celer, petržel a cibuli. Zeleninu, kromě cibule nakrájíme na větší kusy. Maso omyjeme nakrájíme na větší kusy a slaninou...

4.2
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
5 hlasů
Celkový čas přípravy 190 min Počet komentářů k receptu2

Hovězí a vepřové maso opláchneme a jemně umeleme. Mírně osolíme, přidáme rozmíchané vejce, pepř, uvařenou prochladlou rýži a vše dobře promícháme....

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 90 min

Hovězí, telecí a vepřové maso omyjeme a jemně semeleme se žemlí namočenou ve vodě a vymačkanou. Mírně osolíme, přidáme vejce, mletý pepř, 1/3 dávky...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 90 min

Rozčtvrtíme kapustu a krátce povaříme v osolené vodě. Poté ji nasekáme a smícháme s mletým masem a vejci. Osolíme, opepříme a přidáme bylinky dle...

5
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
1 hlas
Celkový čas přípravy 50 min

Rostlinný tuk vyšleháme s játrovou paštikou, přidáme jemně nakrájenou cibuli, drobně nasekané okurky, sůl, pepř, worcester a vše dobře promícháme....

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 20 min

Upečenou sekanou pečeni z pekáče vyjmeme a necháme ji vychladnout. Ze šťávy odstraníme tuk, přilejeme trochu vývaru, osolíme, povaříme, přecedíme...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 0 min

Morek odblaníme, rozmačkáme a prolisujeme. V misce jej utřeme s vejcem, solí a muškátem do pěny, přidáme nasekanou petrželovou nať, změklé a...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 28 min

Jeden krajíc toustového chleba bez kůrky polijeme mlékem a necháme nasáknout. Přidáme mleté maso, petrželku, bazalku, citrónovou kůru, parmazán,...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 35 min

Nakrájíme oloupanou cibuli, osmahneme ji, přidáme mleté maso, osolíme a opepříme, podlijeme trochou vody a podusíme. Uvaříme rýži, maso a rýži...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 50 min

Smícháme mleté maso se sladkou paprikou, strouhankou, dvěma stroužky česneku, osolíme, opepříme a promícháme. Z masové směsi tvoříme vlhkýma...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 45 min

Vyřízneme ze zelí košťál a celé zelí na páře uvaříme. Lepší je dát je do utěrky. Průběžně odlupujeme měkké listy. Mleté maso smícháme s...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 110 min

Tlačenku nakrájíme na kostky, přidáme scezené červené fazole, cibuli na kolečka, feferonku na kolečka a promícháme. Zalijeme směsí z octa, oleje,...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 10 min

Cibuli zpěníme na oleji a přidáme maso. Okořeníme, osolíme a opepříme. Za občasného míchání maso opečeme. Když je maso upečené, přidáme česnek,...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 50 min

Osmahneme cibuli, přidáme mouku, kečup, vařenou rýži a trochu vody. Promícháme, přidáme mleté hovězí a vepřové maso, vejce, osolíme, opepříme a...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 65 min

Osolíme, opepříme a promícháme maso s jedním vejcem a dvěma lžícemi vody. Rozetřeme na pomoučněný vál, poklademe šunkou, nakrájenými vejci,...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 45 min

Promícháme mleté maso, rýži, nakrájenou cibuli, vejce a žloutek, sůl a sladkou papriku. Karbanátky tvarujeme do koulí a skládáme do pekáče. Na...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 30 min

počet položek na stránku

×

Přidávat recepty
mohou pouze přihlášení uživatelé.

Stačí se přihlásit nebo registrovat

TOPlist