Nový Rok
Nový rok je první den po Silvestrovských oslavách a typickým jídlem je čočka v různých úpravách, ale často také třeba polévka - populární je například půlnoční česnečka. Velmi často se také připravuje uzené maso, vepřová kolena, různé pomazánky i zeleninové saláty. V této části najdete i recepty, díky kterým zvládnete případné nepříjené následky silvestrovské noci.
Maso opláchneme horkou vodou, vložíme do hrnce s vařící vodou, osolíme, přidáme koření, přivedeme k varu, var zmírníme a pod poklicí vaříme. Po půl...
Ve vodě uvaříme omyté brambory, zeleninu a vejce. Vše vychladíme, oloupeme a nakrájíme na kostičky. V míse promícháme s okapaným hráškem, na...
Uvařená vejce, hermelín a salám nastrouháme nahrubo, cibuli drobně pokrájíme, česnek utřeme se solí. Všechny suroviny promícháme v míse s majonézou...
Lučinu v míse našleháme šlehačem, poté do ní přimícháme okapané kompotované brusinky a jemně nastrouhaný křen.
Opláchnutou čočku namočíme a necháme 2 - 4 hodiny nabobtnat ve vodě. Pak přidáme stroužky česneku, kurkumu a bobkový list a uvaříme doměkka. ...
Nejdříve očistíme mrkev, celer, petržel a cibuli. Zeleninu, kromě cibule nakrájíme na větší kusy. Maso omyjeme nakrájíme na větší kusy a slaninou...
Nejdříve si připravíme kvásek. Zahřejeme zhruba 250ml mléka. Když je mléko vlahé, zamícháme v něm trochu cukru a posypeme jej nadroleným droždím....
Z listového těsta vyválíme placku, pokrájíme šunku, sýr, vařená vajíčka a rohlíky na malé kostičky, promícháme s dvěma syrovými vejci, posypeme...
Změklé máslo utřeme s cukrem a se žloutky. Přidáme nastrouhanou čokoládu, nastrouhané ořechy a mouku spolu s pevným sněhem ušlehaným z bílků. ...
Omyté maso nakrájíme na vyšší řízky. Prořízneme do nich kapsy, maso jemně naklepeme a kapsy zevnitř vytřeme kečupem. Do plátků šunky zabalíme na...