Čínská kuchyně je známá a oblíbená po celém světě. Nejčastější tepelnou úpravou je smažení v pánvi wok a zdravé vaření v páře, typickými ingrediencemi drůbeží a hovězí maso, zelenina, houby, tofu,nudle, rýže a samozřejmě koření. Naše kuchařka čínské kuchyně nabízí nejlepší oblíbená, tradiční i méně známá, jídla.
-
Čínský ovocný salát
25 minPřipravíme si nejprve ovoce, mango oloupeme, vypeckujeme a nakrájíme na plátky, jablko...
-
Kuřecí řízky jemně naklepeme, vetřeme do nich červenou kari pastu z obou stran,...
-
Okurkový salát se šalotkou
25 minOkurku omyjeme, oloupeme a podélně rozkrojíme. Semínka odstraníme a dužinu nakrájíme na...
-
Čínské zelí se zázvorem
16 minDo rozehřátého woku vlijeme olej, přidáme oloupaný, jemně nakrájený zázvor a smažíme 1...
-
Hnízda čínská se salátem
30 minNastrouháme brambory a propláchneme studenou vodou a osušíme. Poté je dáme do misky,...
-
V misce smícháme nakrájenou pažitku, vinný ocet, cukr, sójovou omáčku, česnek,...
-
Salát melounový
30 minZbavíme meloun slupky a odstraníme jadérka. Rozkrájíme ho na tenké plátky. Mango...
-
Vložíme řasu wakame do misky, zalijeme vlažnou vodou a necháme ji asi 15 minut...
-
Pomeranč (pokud možno červený) oloupeme a jednotlivé dílky oloupeme z bílé slupky,...