Čínská kuchyně je známá a oblíbená po celém světě. Nejčastější tepelnou úpravou je smažení v pánvi wok a zdravé vaření v páře, typickými ingrediencemi drůbeží a hovězí maso, zelenina, houby, tofu,nudle, rýže a samozřejmě koření. Naše kuchařka čínské kuchyně nabízí nejlepší oblíbená, tradiční i méně známá, jídla.
-
Pekingská polévka
50 minDo procezeného drůbežího vývaru, mírně vroucího, zavaříme opláchnuté a na plátky...
-
Sušené houby rozdrobíme na malé kousky, vložíme do mísy, zalijeme vroucí vodou a...
-
Čínská kuřecí polévka …
31 minKuřecí prsa bez kůže nakrájíme na 5 mm silné plátky, promícháme je se suchým sherry a...
-
Nudlová polévka čínská
50 minNakrájíme na tenké plátky maso. Z hub vymačkáme vodu a odkrojíme tvrdší části nožek....
-
Rýžové nudle namočíme do studené vody. Cibuli rozkrojíme na čtvrtiny a rozemeleme ji v...
-
Čínské houby necháme odležet na pár hodin (3-4 hodiny) ve vodě, potom je osušíme a...
-
Čínská polévka z kuřete
100 minNa tenké nudličky nakrájíme okapané sušené černé houby (ucho Jidášovo), které jsme...
-
Ve vroucí osolené vodě spaříme bambusové výhonky po 3 minuty, poté je opláchneme,...
-
Houby namočíme do vody a necháme je nabobtnat, po třech hodinách je pak scedíme a...
-
Vepřová polévka čínská
30 minHouby nakrájíme na menší kousky, jarní cibulku nakrájíme nadrobno, vepřové maso na...