K Moravě vždy patřilo dobré víno a jídlo a to nejlepší z moravské kuchyně obsahuje tato originální moravská kuchařka. Vynikající moravský vrabec se zelím nebo uzené maso, česnečka, zelňačka nebo cibulačka, valašský regál, kucmoch nebo osúchy jsou jen zlomek tradičních moravských jídel. Nechybí zde ani velikonoční beránek a jidáše.
-
Tvarohová náplň do buchet
10 minMáslo vyšleháme elektrickým šlehačem s cukrem, vanilkovým cukrem, 0,5 dl smetany a se žloutky. Potom přidáme měkký tvaroh a vše důkladně promícháme.
-
Povidlová náplň s perníkem
10 minŠvestková povidla dáme do misky, přidáme k nim 2-4 lžíce teplé vody (podle hustoty),...
-
Maková náplň do buchet
35 minOmyjeme, osušíme a oloupeme velké sladkokyselé jablko. Nastrouháme ho najemno. Mák...
-
Cibuli oloupeme a nakrájíme najemno. V míse utřeme do pěny máslo, přidáme tvaroh a...
-
Zdravá velikonoční pomazánka
24 minUvařená vejce na tvrdo (vaříme je 9 minut) oloupeme, rozpůlíme, vyjmeme žloutky a dáme...
-
V hrnci s 1,2 dl vody uvaříme vejce natvrdo, Vaříme 10 minut, potom zchladíme a...
-
Do mísy rozklepneme 5 žloutků, přidáme 5 lžic moučkového cukru, 1 vanilkový cukr a...