K Moravě vždy patřilo dobré víno a jídlo a to nejlepší z moravské kuchyně obsahuje tato originální moravská kuchařka. Vynikající moravský vrabec se zelím nebo uzené maso, česnečka, zelňačka nebo cibulačka, valašský regál, kucmoch nebo osúchy jsou jen zlomek tradičních moravských jídel. Nechybí zde ani velikonoční beránek a jidáše.
-
Velikonoční koblihy
45 minDo mísy dáme kvasnice, 1 lžičku moučkového cukru a 1.5 dl vlažného mléka. Necháme...
-
Omyté zlaté hrozinky dáme do misky a zalijeme je 1 dl rumu, po 60 minutách je scedíme,...
-
Velikonoční jidáše
45 minDo mísy rozdrobíme kvasnice s 1 lžičkou práškového cukru a 1 dl vlažného mléka. Necháme...
-
Borůvky pečlivě přebereme, v cedníku je důkladně propláchneme studenou vodou a necháme...
-
V misce smícháme droždí s 1 lžící cukru. V hrnku ohřejeme 2,5 dl mléka a rozpustíme v...
-
-
Frgál s makovou náplní
55 min