Kuchařka na jídla s jáhly, inspirovaná tradiční staročeskou kuchyní - ochutnejte jahelnou kaši, jáhelník a další jídla. Jáhly neobsahují lepek a jsou proto vhodné pro dietu a celiaky, své využití najdou i ve vegetariánské a veganské kuchyni. Vyzkoušejte kuchařku s chutnými a zdravými jídly, která se připravují z jáhel.
-
Zelná polévka s jáhlami
60 minZe sádla a mouky připravíme světlou jíšku, zředíme ji studeným vývarem, rozšleháme a...
-
Omyté maso nadrobno nakrájíme a spolu s očištěnou, nakrájenou petrželí dáme vařit. Když...
-
Bramborová polévka s jáhlami
55 minJáhly přebereme, spaříme vroucí vodou a necháme okapat. Do vývaru v hrnci přidáme...
-
Zeleninový bujon s prosem
100 minSlunečnicová semínka si v pánvi bez tuku opražíme dozlatova. Vepřovou šunku pokrájíme...
-
Vývar z kostí s jáhlami
40 minJáhly v sítu 2x spaříme a necháme okapat. Čerstvé lesní houby očistíme, omyjeme a...
-
Polévka ze sušených hub
45 minOmyté sušené houby namočíme na 30 minut do studené vody, pak je scedíme a pokrájíme na...
-
Jáhly dáme do síta a přelijeme je vařící vodou. Dáme do hrnce a zalijeme 0,8 l vody....
-
Kmínka s jáhlami
25 minOčištěnou malou mrkev rozpůlíme a pokrájíme na tenké plátky. Omytou petrželku si...