Emanuele Ridi

Další informace
Rodina Ženatý/vdaná

Něco o mě

Emanuele Ridi

 

 Emanuele Ridi je dalším kuchařským expertem, známým z obrazovek našich luhů a hájů. Asi nejvíce se zapsal do našeho podvědomí prostřednictvím pořadů „S Italem v kuchyni“ a „Léto s Italem“.

Narodil se 9. Února 1974, ve znamení Vodnáře, v městečku Portoferraio na ostrově Elba, patřící do Toskánska. A jak to tak bývá, ke gastronomii měl blízko už od dětství. Jeho prarodiče vlastnili restauraci Da Emanuel, která byla kousek od břehu moře a rybí pokrmy patřily mezi hojně zhotovované. Emanuele sledoval dění v kuchyni velmi rád a vlastně nejen tam. Sám o sobě říká, že s nadšením sledoval kuchařské počínání i v kuchyni svých druhých prarodičů. Dokonce o sobě tvrdí, že tradiční dezert Tiramisu zvládal už v osmi letech! Inu, vliv rodiny je v Itálii velký a soudržnost rodiny se řadí do čela společenských hodnot. I to tedy může být důvodem pro to, aby Emanuele Ridi nazval svou pražskou restauraci v Bubenči stejně – Da Emanuel. Hned vedle také provozuje svůj obchod s italskými delikatesami

Do Česka, vlastně tehdy ještě do ČSFR, zavítal Emanuele Ridi společně se svým otcem v roce 1992. Měli zde společně založit a provozovat obchod s konfekcí, který v té době zažíval boom a čemuž mělo napomoci i Emanuelovo vzdělání v oblasti obchodu a ekonomie. Jedním z hlavních důvodů ale prý bylo, aby se vyhnul vojenské službě a nemusel si ostříhat vlasy.

Při pobytu u nás si všiml, že obliba italského jídla zde je veliká, ale jeho provedení absolutně neodpovídá kritériím pravé Itálie. Rozhodl se tedy, že vybuduje restauraci, kde by zúročil znalosti nabyté v dětství a své nadšení pro vaření.

Navíc se mu u nás velice líbilo. Obdivoval krásu žen, zachutnalo mu naše pivo, a tak se rozhodl, že zde zůstane natrvalo. Jeho rozhodnutí určitě podpořilo i to, že brzy potkává i svou osudovou lásku Janu, se kterou se později žení a zakládá rodinu, ze které vzejde jejich potomek, syn Giacomo.

Emanuele Ridi se tedy stává jakýmsi průkopníkem italské kuchyně v našich končinách a to ho pomaličku vytahuje ze stínu neznámých. Už po šesti letech, tedy v roce 1998, si ho poprvé všímají televizní média, když se objeví v populární televizní soutěži „Nikdo není dokonalý“ a o pár let později ve „Všechnopárty“.

Jeho otevřená povaha, sympatický vzhled a dozajista i zábavná forma jeho vyjadřování udělá na každého dojem. Samozřejmě, tyto vlastnosti jsou umocněny jeho hlavní předností, vášní pro rodnou gastronomii. Vše uvedené vyústí v jeho první show „S Italem v kuchyni“ v roce 2009. Pět sérií svědčí o oblíbenosti tohoto pořadu a tak, v roce 2012, následuje „Léto s Italem“, kde sledujeme cestu Emanuela Ridiho po rodné Itálii a společně s ním objevujeme pochoutky a delikatesy, které tato země nabízí.

Televizní pořady jsou jedna věc, ale kuchařky jsou kuchařky! Vždyť patří mezi nejprodávanější literární žánry všech dob!

Názvy jeho knih se odvozují od jeho pořadů, tedy S Italem v kuchyni I.-III., Léto s Italem, ale také mezi nimi nalezneme jednu přímo zaměřenou na těstoviny, s názvem Pasta e Basta.

 

Každý rub má svůj líc a není světla bez stínu! Ani život Emanuela Ridiho není prostý věcí nepříjemných. Onemocnění jeho manželky se stalo prubířským kamenem jejich vztahu a sám Emanuel Ridi přiznává, že manželskou krizi nezvládá s takovou bravurou, jako ovládá italské recepty. Kdos bez viny, hoď kamenem, říká se také. Proto přejme vše dobré a snad se s ním zase někdy na televizních obrazovkách sejdeme. Určitě nám má stále co sdělit a něco nového nás naučit!

 

 

 

 

Recepty

Podívejte se na recepty přidané uživatelem

Celkem položek: 135

Chutný, přírodně usmažený kapr

hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
Celkový čas přípravy 25 min

Omyjeme si listy salátu, vodu z nich setřepeme a suché poklademe na talíře. Omytou petrželovou nať posekáme nadrobno a odložíme ji do misky. Omytý citrón (nejlépe chemicky neošetřený)...

více

Polévka z ječmene, fazolí a zeleniny

hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
Celkový čas přípravy 60 min

Předem namočené fazole uvaříme na skus a odstavíme z plotny. Vodu z fazolí nesléváme, vývar ještě použijeme. V hrnci rozehřejeme olivový olej, přidáme nakrájenou cibuli, nakrájený řapíkatý...

více

Krůtí roláda na hroznech

hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
Celkový čas přípravy 95 min

Omytá krůtí stehna vykostíme, zbavíme šlach a maso zešikma seřízneme tak, abychom ze stehen vytvořili 2 velké pláty. Pak je dáme mezi potravinářskou fólii a mírně je rozklepeme hladkou stranou...

více

Slaný koláč z focaccie s pistáciovou náplní

hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
Celkový čas přípravy 20 min

Připravíme si už upečený "Italský placatý chléb" zvaný focaccia tak, že ho podélně rozřízneme nožem. Jednu stranu pokapeme olivovým olejem a druhou polovinu pokapeme chilli olejem. Omyjeme...

více

Vine brûlée

hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
Celkový čas přípravy 15 min

Víno vlijeme do většího hrnce a přidáme k němu koření: skořici, hřebíčky, muškátový oříšek a kůru z jednoho chemicky neošetřeného citronu a jednoho chemicky neošetřeného pomeranče. Přivedeme...

více

Salát plný zdraví

hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
Celkový čas přípravy 15 min

Očištěnou salátovou čekanku (žlutou a červenou), artyčoky, jarní cibulku, petrželku, kopr, listy salátu a rukoly omyjeme pod tekoucí vodou. Tvrdý sýr Gran Moravia nastrouháme na tenké plátky,...

více

Inspirace z Itálie - marinovaný losos

hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
Celkový čas přípravy 20 min

Omytý filet lososa s kůží dobře osušíme. V misce smícháme hrubou sůl s krystalovým cukrem. Omyjeme snítky kopru a rozmarýnu. Bylinky osušíme, kopr a otrhané drobné lístky rozmarýnu posekáme...

více

Podívejte se na recepty uložené uživatelem

Celkem položek: 0

Fotky

Třídit podle:

Žádné zveřejněné fotografie

Kuchařky

Kuchařka - Emanuele Ridi

Hodnocení: Přidal:Emanuele Ridi

Sympatický šéfkuchař Emanuele Ridi, známý především z televizních pořadů S Italem v kuchyni a Léto s Italem, žije v Praze a jeho restauraci Ristorante da Emanuel najdete v Praze v Dejvicích. Tato kuchařka obsahuje výběr z jeho receptů a tak si vynikající jídla můžete připravit i sami doma.

Kuchařka obsahuje 44 receptů

 
×

Přidávat recepty
mohou pouze přihlášení uživatelé.

Stačí se přihlásit nebo registrovat

TOPlist