Králík

Králík je v české kuchyni stále víc oblíbený. Bílé maso králíka je zdravé, mimo jiné v porovnání s ostatním masem obsahuje nejméně cholesterolu. Podle názorů některých kuchařů je nejlepší pečený králík, ale vynikající je i králík na smetaně nebo svíčková z králíka. Nejlepší recepty na různá jídla z králičího masa najdete v této části a určitě by jste alespoň nekteré měli vyzkoušet.

Seřadit
Nalezeno 278 receptů
Zobrazení

Očištěné a omyté kůzlečí maso osolíme, vložíme do většího hrnce a zalijeme mlékem a vodou. Zvolna vaříme asi 1 hodinu. Potom přidáme oloupanou,...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 120 min

Kůzlečí maso rozdělíme na 4 porce, osolíme, opepříme, Vložíme do kastrolu na olej a rychle opečeme, dokud se nezatáhne. Šalotku nasekáme nahrubo,...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 145 min

Kůzlečí maso dáme do hrnce s vodou, zalijeme vínem, přidáme sůl, pepř, kořenovou zeleninu vcelku, bobkový list, cibuli, rozmarýn, tymián, majoránku...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 105 min

Plíčky i se srdíčkem a játra očistíme, propláchneme a necháme okapat. Kořenovou zeleninu očistíme a necháme vcelku. Cibuli nakrájíme nadrobno,...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 80 min

Očištěné a opláchnuté maso ze všech stran osmažíme na oleji. Poté zalijeme polovinou vody a pomalu vaříme, během varu sbíráme pěnu. Když je maso...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 70 min

Kůzlečí maso očistíme, opláchneme a nakrájíme na kousky. Spařená rajčata oloupeme a nakrájíme na čtvrtky. Maso vložíme do vroucí vody a vaříme, až...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 105 min

Očištěné a opláchnuté kůzlečí maso nakrájíme, kuře naporcujeme. Kůzlečí maso vložíme do vroucí vody a vaříme. Po 40 minutách přidáme porce kuřete,...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 115 min

Kůzlečí maso nakrájíme na větší kusy, osolíme, opepříme, kořenovou zeleninu nastrouháme nahrubo, cibuli oloupeme, pokrájíme nadrobno. V pekáčku...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 60 min

Troubu si předehřejeme na 160°C. Kýtu z kůzlete očistíme od blan, omyjeme ji a osušíme. Celou hlavičku česneku (asi 8 stroužků) očistíme, stroužky...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 195 min

Troubu si předehřejeme na 160°C. Kůzlečí hrudí omyjeme, osušíme, zevnitř hrudí potřeme rozpuštěným máslem a celé osolíme. Připravíme si nádivku...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 200 min

počet položek na stránku

×

Přidávat recepty
mohou pouze přihlášení uživatelé.

Stačí se přihlásit nebo registrovat

TOPlist