Chutney

Chutney – česky čatní – je omáčka s výraznou chutí, která se servíruje především k masu. Jednotlivé druhy chutney mají různou chuť především podle použitých surovin a ingrediencí, základní suroviny ale zůstávají stejné – v žádném čatní by například neměl chybět čerstvý zelený pepř. Nejčastěji připravovanými druhy je chutney z rajčat a švestkové chutney, velmi chutné je i chutney z cibule nebo cukety. Zde najdete recepty na mnoho druhů čatní a určitě si z nich vyberete.  

Seřadit
Nalezeno 54 receptů
Zobrazení

Troubu předehřejeme na 180C. Cibule oloupeme, kořenovou část ponecháme, podélně rozpůlíme a naskládáme řeznou plochou dolů na pečicí plech. ...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 30 min

Kukuřičné klasy vložíme do vařící neosolené vody, povaříme 2min a ochladíme studenou vodou. Potřeme rozpuštěným máslem a grilujeme na venkovním...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 15 min

Papriky grilujeme vcelku na venkovním grilu nad středně žhavým uhlím 10min, dokud nebude slupka úplně spálená. Pravidelně obracíme. Poté je...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 20 min

Omáčku připravíme tak, že smícháme med, miso, hořčici, nastrouhaný zázvor, prolisovaný česnek, sójovou omáčku a ocet a vyšleháme dohladka. Při...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 40 min

Nejprve připravíme salsu. Papriky rozkrojíme, zbavíme semínek, pod rozpáleným grilem opečeme slupkou nahoru, necháme vychladnout pod vlhkým...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 40 min

Houby očistíme, krátce opláchneme a osušíme. (Větší houby rozkrájíme na plátky). Potřeme je citronovou šťávou a necháme chvíli odležet. ...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 25 min

Připravíme omyté brambory, které předvaříme na 15 minut ve slané vodě. Kuřecí maso opepříme, osolíme a posypeme mletou paprikou, 10 minut z každé...

4
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
1 hlas
Celkový čas přípravy 25 min

Hlávky salátu zbavíme vnějších listů, dobře omyjeme a rozčtvrtíme. Osolíme, opepříme a zakápneme olivovým olejem. Salát necháme grilovat z obou...

5
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
1 hlas
Celkový čas přípravy 20 min

Omyté a osušené papriky ugrilujeme nebo nasucho opečeme do zlatohněda v troubě. Pak je teplé sloupneme, odřežeme stopky a zbavíme jádřinců....

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 60 min

Papriku, cuketu, cibuli, rajčata, houby, lilek a mrkev nakrájíme na plátky. V míse smícháme připravenou zeleninu s olejem a osolíme. Připravíme...

5
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
1 hlas
Celkový čas přípravy 15 min

Nejprve očistíme zeleninu, rajčata a cuketu nakrájíme na silnější plátky, potřeme olejem a zlehka grilujeme 2 minuty. Mezitím nakrájíme na tenké...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 12 min

Brambory oloupeme a pokrájíme na dílky. Česnek oloupeme a utřeme. Z česneku, oleje, pesta a vody umícháme omáčku, v které namočíme brambory a ty...

5
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
1 hlas
Celkový čas přípravy 60 min

Třetinu másla utřeme s bazalkou, třetinu s chilli kořením a zbytek s pestem. Plátky chleba potřeme máslem smíchaným s kořením a dáme grilovat do...

5
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
1 hlas
Celkový čas přípravy 25 min

Chlebové placky budeme péci pod grilem na 200 °C, připravíme si čtverce alobalu (asi 30x30 cm). V míse promícháme prosátou mouku (250 g) se solí a...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 29 min

počet položek na stránku

×

Přidávat recepty
mohou pouze přihlášení uživatelé.

Stačí se přihlásit nebo registrovat

TOPlist