Kuchařka tradičních i méně známých jídel na Velikonoce. Najdete zde vyzkoušené tradiční recepty na sladká i slaná velikonoční jídla a lahůdky z české, moravské i slezské kuchyně, ale i recepty méně známé. Samozřejmě nechybí vynikající velikonoční nádivka, je zde tradiční beránek nebo mazanec.
-
V hrnci s osolenou vodou uvaříme umytou řepu doměkka přibližně 30 minut, podle...
-
Nádivka velikonoční
70 minSušené houby namočíme na 30 minut do studené vody. Rohlíky nakrájíme na kostky, dáme do...
-
Kopřivy spaříme a nasekáme, petrželovou nať a kopr nakrájíme, česnek prolisujeme,...
-
Velikonoční plnění šneci
35 min -
-
Housky nakrájené na kostičky přelijeme mlékem a necháme vsáknout. Cibuli nakrájíme...
-
Krůtí šunka s tuňákem
10 minTuňáka, z něhož jsme slili olej, rozmixujeme s majonézou a smetanou. Do směsi přilijeme...
-
Do mísy dáme smetanu, kterou vyšleháme elektrickým šlehačem na šlehačku. 10 vajec...
-
10 vajec uvaříme v 1 litru vody natvrdo. Vaříme je 10 minut. Pak je zchladíme, oloupeme...
-
-
Vejce v aspiku s hráškem
50 minDo kastrůlku nalijeme vodu, přivedeme k varu a do vařící vody opatrně naskládáme vejce,...
-
Vejce plněná masovou pěnou
25 minPo 10 minutách vaření vejce scedíme, opláchneme ve studené vodě, necháme vychladnout,...