Kuchařka tradičních i méně známých jídel na Velikonoce. Najdete zde vyzkoušené tradiční recepty na sladká i slaná velikonoční jídla a lahůdky z české, moravské i slezské kuchyně, ale i recepty méně známé. Samozřejmě nechybí vynikající velikonoční nádivka, je zde tradiční beránek nebo mazanec.
-
Jehněčí polévka
40 minNejprve připravíme vývar z plecka a soli. Jehněčí vnitřnosti očistíme, necháme cca...
-
Velikonoční polévka
75 min -
Pikantní velikonoční polévka
60 minVejce uvaříme, scedíme, necháme vychladnout, oloupeme, nakrájíme na silnější kolečka a...
-
Houbová bramboračka
80 minMrkev a petržel očistíme, nakrájíme na kolečka, dáme do hrnce, kde už máme rozpálený...
-
Maso s kořenovou zeleninou, cibulí, solí a pepřem uvaříme v tlakovém hrnci doměkka....
-
Brambory oloupeme, polovinu nakrájíme na kostičky, polovinu odložíme. Česnek a pórek...
-
Ve vodě uvaříme slepičí bujón, syrové brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky, pórek...
-
Ušelo ze Slopného
32 min -
Bylinková polévka
30 minZ části másla a z hladké mouky připravíme světlou jíšku, zalijeme ji studenou vodou,...